Hat değerlerinin değişmesi ve internet kopmaları

İmkan varsa modemi ankastreye bağlayıp
Modemi ankastreye bağlayamam ne yazık ki. Şu anlık ekleri ellemedim. TurkNet'ten gelecek cevabı bekliyorum. 1 saattir kopma falan yok fakat hat değerlerim eskisine kıyasla hala düşük ve CRC değerleri yine aynı şekilde almış başını gidiyor. xDSL istatistikleri sayfasına her girdiğimde maksimum atanabilen hız 5-6 Mbps oynuyor. 1 saat önce SNR'ın 0.2 dB'ye düştüğünü bile gördüm.
Edit: Az önce SNR değerimin -6.6 dB olduğunu gördüm. Neler oluyor? Bu SNR değerini görmekle birlikte internetimde hemen koptu tabii.
Adsız.png

Edit 2: Bu hat değerleri ne böyle?
Adsız2.png

Edit 3: Şimdide hat değerlerim böyle oldu. Fakat max hızın 87 Mbps olduğuna bakmayın F5 atınca sürekli 60lara, 70lere falan düşüyor. Dalgalanma var sanırım değerlerde.
1605962553586.png

Yine sürekli kopma başladı, SNR değerim eksi oluyor sonrasında kopuyor. Ya sabır.... Bir mesaj bile ekleyemedim şu internet yüzünden.

CRC hatasının iki ana kaynağı var port ve kablo. Değerler bu kadar hızlı düştüğüne göre ya kabloyu fare kemiriyor ya da saha dolabı için sela veriliyor...

İstemsiz öyle bir izlenim oluştu.
İlk defa böyle bir şey yaşıyorum, bu gözler SNR değerinin eksiye düştüğünü gördü.. Sorunsuz olan bir hat nasıl bu kadar berbat edilebiliyor anlamıyorum.
2 gün önce IPv6 için teste kaydolduktan sonra IPv6 ayarlarını yapmak için modemin fwsini downgrade etmiştim. Bununla alakalı bir şey olabilir mi? Bununla alakalı olması mantıksız geliyor aslında çünkü fw ile ilgili bir sorun olsa en başından beri bu sorunları yaşamam gerekirdi.
Edit: Modem ile ilgili sorunları en başından elemem gerekliydi çünkü direkt DSL sinyali kaynaklı bir sorun var, ara sıra sinyal gidiyor geri gidiyor falan.

Son düzenleme:
Elinizde veya arkadaşınızdan modem alıp deneyebilirsiniz. 1 ihtimali elemiş olursunuz.

Normalde aniden gelişen durumlar TT'den kaynaklı oluyor. Şimdilik arıza kaydına dönüşü beklemek dışında seçenek yok gibi.
Dediğin gibi TT ile alakalı bi arıza muhtemelen, 20 dakikadır bi kopma yaşamıyorum hat değerlerim de normal şu anda düşüp inmiyor kendi kendine, 20 dkda 82 CRC hatası bulmuş beni etkilemez bu kadar hata diye düşünüyorum.

82 sorun olmaz ama CRC hataları zaman içinde artarak katlanıyor. Dolaylı yoldan ping ve hız düşmesine neden olabilir. Muhtemelen dediğim şeyin gerçekleşmesi en hızlı senaryoda 1 yılı bulur.

Müsait bir zamanda ekleri YAK-1 takviyesi yapın.
Kesinlikle YAK-1 yapacağım. Ankastreden gelen kablo duvar içinden geçtiğinden duvar içinde ek var mı yok mu bilmiyorum ama duvar prizinin orada ve ankastrede ek var. 2 ek için 2 tane YAK-1 yeterli sanırım.

Ek başına 2 tane toplamda 4 tane almanız gerekli.
Anladım. İlginize teşekkürler hocam.
Umarım bu sorunu bir daha yaşamam.
Bir sorum daha olacaktı hocam, bina eskidikçe iç tesisatta sıkıntı çıkınca CAT6 ile yenileme tavsiyesi ediliyor fakat benim kablo duvar içinden geçiyor ve dışardan daireme direkt CAT6 getirmemin imkanı yok, seneler sonra iç tesisat eskiyince nasıl bir yola başvurmam lazım? Duvar içinden kabloyu geçirmenin bir yolu var mı?

Duvar içinden geliyorsa kablo kanalı vardır.

Ankastre tarafına bakmak lazım, eğer her daire için ayrı kablo kanalı varsa kırmadan dökmeden halledilir.

Eski kabloyu aşağıdan çekerek söküp, üst taraftan sustayla CAT-6 salmanız yeterli. Elektrikçi için 10-15dk sürecek işlem.

Benim gibi kendiniz yaparsanız 30-40dk sürer. O değil 20 metre Nexans CAT-6 boşa çıktı...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı