Hatay'da tekrar büyük bir deprem olur mu?

Hocam Hatay'ın durumu çok kötü Erdoğan 1 yıl'da düzelticez falan diyordu bir açıklamasında da(yani ben öyle anladım belki de yanlış anladım) yani bence imkasız 1 yılda düzelmesi. Çok bina yıkıldı ne kadar sürecek bilemiyorum.

Açıkçası ben yakın zamanda o bölgede büyük bir deprem beklemiyorum. Zaten fay hatları çok büyük bir enerjiyi boşalttı ve böyle bir enerjinin tekrar toplanması da zaman alır.
Gene de kesin bilmek imkansız.

Celal şengör söylemişti.
Bu depremin 6.6 civarında artçı deprem üretebileceğini söyledi. Direk deprem olarak söylemedi sanırım. Ben öyle hatırlıyorum. Tekrar bir kırılma değil de o kırıkların tam olarak yerleşmesi ve oturması esnasında artçılar meydana gelecektir. Ayrı bir deprem ya da yeni bir kırılmadan bahsetmedi diye hatırlıyorum. Ölüdeniz fay hattında meydana gelebilecek bir kırılma,yeni bir deprem Hatay'ı etkileyebilir ben öyle anladım konuşulanlardan. Yoksa merkez üssü Hatay olacak büyük bir deprem beklenmiyor diye biliyorum. Çünkü bu bölgedeki stres enerji büyük oranda boşaldı. Burada kırılma yaşanmayan enerjisini boşaltmayan yerlerde risk olabilir. Ölü deniz fay hattı ve doğu anadolu fay hattına yakın uzun zamandır enerji biriken alanlarda deprem riski var. Ölü deniz fay hattına yakınlığı nedeniyle Hatay hala risk altında ama oradaki fay ne zaman kırılmaya uğrar bilinmez.

Evet haklısınız zaten bir artçı olacak ancak tabii ki de gene riskli bir deprem.

Evet haklısınız zaten bir artçı olacak ancak tabii ki de gene riskli bir deprem.
6.6 elbette riskli ama gerekli tedbirler alındığı takdirde artçı olması nedeniyle yani fay hattında kırılmaya sebep olmayacağı için bu kadar yıkıcı olmayacaktır. Hatay için şu an olabilecek en büyük tehlike Ölüdeniz Fay Hattı üzerinde meydana gelebilecek bir kırılmadır. Onun haricinde gerekli tedbirler alındığı takdirde 6.6 gibi artçı depremler bölgeye zarar vermeyecektir. Ama şu an var olan binalar hala büyük risk altında. Ayakta kalan hasarlı binaları yıkabilir. Gerekli tedbirleri alıp şehri yeniden depreme dayanıklı inşa ederler umarım.

Vallahi konu bunlar olunca ben hiçbir şeye güvenemiyorum. Şimdi sırada İstanbul var. Senelerdir önlem almadılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…