Hatay'da tekrar büyük bir deprem olur mu?

gpukiller31

Hectopat
Arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki pazartesi günü saat 04:18'de çok büyük bir deprem oldu. Bizde Hatay'da idik, çok kötü bir andı, sokakta sağlam bina yok, çok fazla enkaz altında kalan var ve ölü sayısı da çok fazla. Allah'a şükür bizde bir sorun yok, asıl soruma geçelim. Biz şu anda Mersin'de halamlarda kalıyoruz, ben Hatay'da her şey düzeldikten sonra tekrar dönmeyi hiç istemiyorum ama ailem buna mecbur gibi. Yani o risk ile ben orada yaşayamam zaten psikolojim yerle bir, her dakika sallantı hisseder gibi oluyorum. İleride sizce tekrar büyük bir deprem olur mu? Fay hattı düzelir mi? Cevaplarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki pazartesi günü saat 04:18'de çok büyük bir deprem oldu. Bizde Hatay'da idik, çok kötü bir andı, sokakta sağlam bina yok, çok fazla enkaz altında kalan var ve ölü sayısı da çok fazla. Allah'a şükür bizde bir sorun yok, asıl soruma geçelim. Biz şu anda Mersin'de halamlarda kalıyoruz, ben Hatay'da her şey düzeldikten sonra tekrar dönmeyi hiç istemiyorum ama ailem buna mecbur gibi. Yani o risk ile ben orada yaşayamam zaten psikolojim yerle bir, her dakika sallantı hisseder gibi oluyorum. İleride sizce tekrar büyük bir deprem olur mu? Fay hattı düzelir mi? Cevaplarınızı bekliyorum.
Çok büyük geçmiş olsun hocam.

Bu depremi tahmin eden kişi (Frank Hoogerbeets veya başkası olabilir tam olarak hatırlamıyorum) 10-13 Şubat arası dikkatli olunması gerektiğini söylemişti. Neresi için dediğini hatırlamıyorum.

Hocam cevabı belli kesin olacak. Ama şimdi mi, sonra mı yoksa yüzyıllar sonra mı kimse bilemez. Olayın bakış açısını genişletirsek Mersin'de de olabilir, benim yaşadığım yer veya İstanbul'da bile olabilir. Yani bir Hatay'da olacak diye bir şart yok.

Edit: Ekleyeyim, bu psikolojiyle yaşamak sizi sadece depresif yapar. Zaten herkes ölümlü. Yaşadığınız sürenin kıymetini bilin ve gerekli önlemleri alın sadece.

Bu depremi tahmin eden kişi (Frank Hoogerbeets) 10-13 Şubat arası dikkatli olunması gerektiğini söylemişti. Neresi için dediğini hatırlamıyorum.
Bu adamı ciddiye alanın aklından şüphe ederim. Herif tüm dünyada fay hatları üzerindeki yerlerde tahmin yapıyor tutmayan tahminleri siliyor. Şu herife inanmayın artık.

Oradaki enerji bayağı boşaldı. Tekrar böyle bir deprem olmaz ama küçük çaplı depremler olabilir. Bu demek değildir hiçbir zaman olmayacak tabii ki olacak ama belki yıllar sonra, bu yüzden önlem almak gerek.

Hocam cevabı belli kesin olacak. Ama şimdi mi, sonra mı yoksa yüzyıllar sonra mı kimse bilemez. Olayın bakış açısını genişletirsek Mersin'de de olabilir, benim yaşadığım yer veya İstanbul'da bile olabilir. Yani bir Hatay'da olacak diye bir şart yok.

Ya valla şimdi benimde sorduğum soru bana saçma gelmeye başladı gerçekten bilmiyorum ne diyeceğimi.

Oradaki enerji bayağı boşaldı. Tekrar böyle bir deprem olmaz ama küçük çaplı depremler olabilir. Bu demek değildir birdaha olmayacak tabiiki olacak önlem almak gerek.
Peki hocam sizce Hatay ne kadar bir zamanda düzelir, devlet Hatay ile ilgilenir mi ve fay hattı düzelebilir mi? Mersin gibi olur mu?

Ya valla şimdi benimde sorduğum soru bana saçma gelmeye başladı gerçekten bilmiyorum ne diyeceğimi.
Hocam saçma değil ağır bir süreçten geçtiniz böyle sorular sormanız doğal. Sadece lütfen travma haline gelmesine izin vermeyin ve hayatınıza devam edin. Yoksa hayatınızı zehir edebilir. Sağ kurtulanlar adına endişelendiğim en büyük şeylerden biri bu. Ve bunun olmasına izin vermemek sizin elinizde.

Hocam saçma değil ağır bir süreçten geçtiniz böyle sorular sormanız doğal. Sadece lütfen travma haline gelmesine izin vermeyin ve hayatınıza devam edin. Yoksa hayatınızı zehir edebilir. Sağ kurtulanlar adına endişelendiğim en büyük şeylerden bu. Ve bunun olmasına izin vermemek sizin elinizde.

Çok teşekkür ederim motivasyonunuz için. ♥️🙏🏻

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı