Hava soğutma vs sıvı soğutma desibel farkı ne kadar?

ateykan0

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,

Bugüne kadar hep hava soğutucu kullandım. Şu anda da Noctua nh D15 Black kullanıyorum ve çok memnunum. Önümüzdeki aylarda RTX 5080 içeren iyi bir sistem toplayacağım. Ses takıntım olduğu için yüksek performansları az desibel ile yakalamaya çalışıyorum.
Be Quiet Dark base 700 kasası ile Noctua ve Be Quiet fanlar kullanarak bunu sağlıyorum. Intel'in son işlemcilerini, RTX 5080 ekran kartını ve sessizlik takıntım olduğu varsayarsak 360mm sıvı soğutmalar mı hava soğutucular mı sessizlik performans odaklı iyi olur?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi sıvı soğutmada pompa etkeni var, pompa yüksek RPM'de rahatsız edici oluyor cidden. Ben de Liquid Freezer III'ten D15S'e geçtim. Sessizlik odaklı için bence kule tipi en güzeli. Ha yok ben soğutma performansı istiyorum diyorsanız sıvı soğutma daha mantıklı oluyor.

Şimdi 360mm sıvı soğutmada 3 fan ve pompa sesi olacak. Kule tipinde ise 2 fan sesi olacak, ha belki kule tipinde biraz daha yüksek RPM'de çalışacak fanlar o kadar.

Selam arkadaşlar,

Bugüne kadar hep hava soğutucu kullandım. Şu anda da Noctua nh D15 Black kullanıyorum ve çok memnunum. Önümüzdeki aylarda RTX 5080 içeren iyi bir sistem toplayacağım. Ses takıntım olduğu için yüksek performansları az desibel ile yakalamaya çalışıyorum.
Be Quiet Dark base 700 kasası ile Noctua ve Be Quiet fanlar kullanarak bunu sağlıyorum. Intel'in son işlemcilerini, RTX 5080 ekran kartını ve sessizlik takıntım olduğu varsayarsak 360mm sıvı soğutmalar mı hava soğutucular mı sessizlik performans odaklı iyi olur?
Teşekkürler.

D15 ile Max 120 -140W'lara kadar kullanabilirsiniz onun üstünde işlemciler 90 derecenin üstüne çıkacaktır. Ben Noctua D15sden ASUS ROG Ryujin III 240mm e geçtim ses olarak sıvı soğutma çok daha sesli (özellikle pompa full rpmdeyken) fakat D15s ile 10 derecelik bir fark oluştu aralarında.

Dönüş için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekten ses takıntım olduğu için pompa sesi beni etkileyebilir. Şu andaki sistemimde MSI RTX 3080 Ti Suprim, Intel 10700K, konuda bahsettiğim kasa ve soğutucu var. Boştayken 0 ses, oyunlarda doğal olarak ekran kartı fanı, işlemci soğutucu fanı ve kasa fanı devreye giriyor ama idare ediyorum onu. Dark base Pro 901'e slient wing Pro 4'leri takmayı, MSI Suprim RTX 5080 Liquid modelini ve Intel 14700k ya da 15. nesil almayı düşünüyorum. Ekran kartı da sessiz çalışacaktır bu şekilde diye düşünüyorum. Ekran kartı sınıvı soğutmalı olunca desibeli nasıl olur bilmiyorum. İşlemci için de Be Quiet Dark rock Elite gibi çok sağlam bir hava soğutma düşünüyorum. Sizce nasıl olur? Ekran kartında sıvı soğutmalı mantıklı mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı