Hava soğutucu kasadan nasıl sökülür?

• Konuyu başlatan H2Hakan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 124

H2Hakan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, işlemcime( R7 7700x) herhangi bir yük bindiğinde saniyesinde 95 dereceye cikiyor, bu yüzden hava soğutmam temas etmiyor diye düşünüyorum. Şu an sistemden sokup termal macununu yenileyip tekrardan takacağım ancak eski termal macunu alkollu ıslak mendil ile silin deniliyor. Normal ıslak mendil olur mu ya da başka neyle silebilir? Son olarak da sökerken dikkat etmem gereken bir şey var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, işlemcime( R7 7700x) herhangi bir yük bindiğinde saniyesinde 95 dereceye cikiyor, bu yüzden hava soğutmam temas etmiyor diye düşünüyorum. Şu an sistemden sokup termal macununu yenileyip tekrardan takacağım ancak eski termal macunu alkollu ıslak mendil ile silin deniliyor. Normal ıslak mendil olur mu ya da başka neyle silebilir? Son olarak da sökerken dikkat etmem gereken bir şey var mı? Teşekkürler.
Hocam bir peçete olur, ıslak mendil olur. Yeter ki anakart üzerindeki devrelere ıslak bişey damlamasın. Çıkarırken değil ama takarken vidaları çapraz sıkarsan daha iyi olur.

Normal ıslak mendille olur şahsen ben öyle yapıyorum en sonda peçeteyle kuruluyorum. Takarken soğutucunun vidalarını çapraz sıkarsanız hiçbir sorun olmaz.

Hocam bir peçete olur, ıslak mendil olur. Yeter ki anakart üzerindeki devrelere ıslak bir şey damlamasın. Çıkarırken değil ama takarken vidaları çapraz sıkarsan daha iyi olur.

Hocam sadece 2 vidası bulunuyor onlarda eşit eşit sıktım ama yine değişen bir şey olmadı.

İyi geceler arkadaşlaryemi sistem topladım R7 7700X + Phantom sprit 120 SE sistemi açar açmaz 40-45 derecelerde yük testi yaptığımda ise 5 saniyede 95 derece oluyor montajında yanlış yapmis olabilirim dediğim için söküp temizliğini yapıp termal macununu sürüp tekradan taktım ancak değişen hiçbir şey yok sonra BIOS ayarlarından dolayı olmuş olabilir dedim yapmış olduğum BIOS ayarlarını sıfırladım bu sefer de 10 saniye içerisinde %100 de 80 derece kalıyor ne yapabilirim sıkıntı nedir sizce sinirim bozuldu artık ürünler sıfır sıkıntı varsa eğer 1 hafta içinde iade beye garantiye göndereyim.

Normal ıslak mendille olur şahsen ben öyle yapıyorum en sonda peçeteyle kuruluyorum. Takarken soğutucunun vidalarını çapraz sıkarsanız hiçbir sorun olmaz.

Hocam mallesef 2 vida bulunuyor onlarida eşit eşit sıktım ancak değişen bir şey olmadı.

İyi geceler arkadaşlaryemi sistem topladım R7 7700X + Phantom sprit 120 SE sistemi açar açmaz 40-45 derecelerde yük testi yaptığımda ise 5 saniyede 95 derece oluyor montajında yanlış yapmis olabilirim dediğim için söküp temizliğini yapıp termal macununu sürüp tekradan taktım ancak değişen hiçbir şey yok sonra BIOS ayarlarından dolayı olmuş olabilir dedim yapmış olduğum BIOS ayarlarını sıfırladım bu sefer de 10 saniye içerisinde %100 de 80 derece kalıyor ne yapabilirim sıkıntı nedir sizce sinirim bozuldu artık ürünler sıfır sıkıntı varsa eğer 1 hafta içinde iade veya garantiye göndereyim.

Hocam öncelikle soğutucunun işlemciye temas eden yerinde ki jelatini çıkardığınızdan emin olun. Ardından vidaları dönüşümlü olarak yani 2 kere birini 2 kere diğerini ya da 1'er sefer sıkın sonuna kadar boşluk kalmaması lazım. Fanların doğru olduğunu kontrol edin. Soğutucunun üstündeki Thermalright yazısının thermal yazan kısmı ekran kartına doğru bakmalı.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle soğutucunun işlemciye temas eden yerinde ki jelatini çıkardığınızdan emin olun. Ardından vidaları dönüşümlü olarak yani 2 kere birini 2 kere diğerini ya da 1'er sefer sıkın sonuna kadar boşluk kalmaması lazım. Fanların doğru olduğunu kontrol edin. Soğutucunun üstündeki Thermaltake yazısının thermal yazan kısmı ekran kartına doğru bakmalı.

Jelatinli çıkardım hocam sıkma işlemide eşit eşit sıktım fotoğrafını bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0126.jpeg
    IMG_0126.jpeg
    118,6 KB · Görüntüleme: 9
Galiba ters takmışsınız hocam.

Şu şekilde takar mısınız bir de.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-30 001454.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-30 001454.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 7
Yine olmazsa HWiNFO adlı programı indirin, kurun ve orada sensör kısmına girir. Altta işlemcinizin adı yazar ve yanında Enhanced yazar oraya gelip şu değerleri atın.

CPU package (TSI) temperature

✓ ppt (CPU package Power tracking)

✓ tdc (thermal design current)

✓ edc (electrical design current)

✓ Core voltage (svı3 tfn)

bunları atarsan sorunun kaynağını bulabiliriz

İşaretledim söylemeniz gerekenleri.

Hocam bir de fan montajı doğru mu, yani havayı önden arkaya doğru egzoz fana atması lazım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-30 002028.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-30 002028.png
    88,8 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Yine olmazsa HWiNFO adlı programı indirin, kurun ve orada sensör kısmına girir. Altta işlemcinizin adı yazar ve yanında Enhanced yazar oraya gelip şu değerleri atın.

Hocam bir de fan montajı doğru mu, yani havayı önden arkaya doğru egzoz fana atması lazım.
Atayım hocam hemen

Buyurun hocam.

Hocam gönderimi incelediniz mi?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    214,1 KB · Görüntüleme: 4

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı