Hava Temizleyici Tavsiyesi

imnotagamer

Megapat
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
7.126
Makaleler
1
Çözümler
50
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektronik Mühendisi
1 ay içerisinde oğlumu hastaneden alacağız. Erken doğum olduğundan dolayı bulunduğu ortamın hava koşullarının iyi olması gerekiyor. Biz de bu noktada yaklaşık 20 metrekare ortamda hava temizleyici ve nemlendirici, oksijen dengesini iyi kurabilecek bir cihaz arıyoruz. İnternette birçok marka model var ama kalite olarak hangisinin daha iyi olduğunu bilmiyorum. Bütçemiz 1500 lira civarı.

Evinde hava temizleyici olan veya kullanıp memnun olan bir tanıdığı olan var mıdır? Öncelikli olarak bu kişilere sormak istiyorum. Yoksa da önerilerinize açığım.
 
Bebeğinizle sağlıklı, mutlu, huzurlu bir ömür dilerim öncelikle. Bakteri mikrop kırıcı olarak bilinen ozon jeneratörlerine bakabilirsiniz. Pek bilgim yok ama seçenek olarak araştırmanızı önerebilirim.
 
Öncelikle gözünüz aydın, size de geçmiş olsun diyorum.

Mevzuya gelirsek, 1.500 lira bütçe bandında Xiaomi Mi Air Purifier modellerine bakabilirsin, orta-iyi seviyede hava temizleme işlevini görebilirsin ama nemlendirici konusunda bir şey diyemeyeceğim. Çünkü nemlendiricisi olarak ayrıca bir ürün kullanıyordum öncesinde. Fakat ayrı ayrı alıp kullanmanızı önermem, çünkü ortamın hava dengesini bozabiliyor.
 
Öncelikle tebrikler. :) Hocam böyle cihazların bebeklere yararı var mı?
Akciğerleri daha az gelişmiş olduğundan normal havaya karşı duyarlı olabilir. Zaten böyle bir cihaz istediklerine göre kesin vardır.
 
@MisafirTerliği34 Evet, yaklaşık 1700 gram oldu ve 2000 gram olmayabilir eve geldiğinde. 3-4 ay kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Odadaki toz tutan eşyaları kaldırıyoruz. Bir de hava temizleyici alacağız.

@mutlu pide Bu ürün gözüme çarpmıştı ama robot süpürgelerdeki Roborock markası gibi bu kategoride de meşhur bir marka var mı diye merak etmiştim. Bir de 3C modeline baktım. Arada fazla fark yok sanırım. Şöyle bir değerlendirme okudum:

3H modelinden 4 adet iki eve almıştım.Bu modeli ismindeki C farkını görmeden aldım.. Kayınpeder e aldık, H modeline göre daha ucuz, farkları ise oled dokunmatik ekran yerine LCD ekran düz ekran yapılmış..Dokunmatik özelliği yerine üstte iki düğme eklenmiş manuel kontrol için, H modelinde 3 kademe manuel fan çalıştırma kaldırılmış ve fiziki olarak ortadan ikiye açılıp filtre öyle değiştirilebiliyor.. Geri kalan her detay aynı..M2 temizleme gücü, ebatlar, filtre çeşitleri, mi Home ve diğer uzaktan erişim uygulamaları vs Fiyat farkına bakınca bu ara model çare olmuş Şimdi bu modelleri 6 aydan fazla kullanan biri olarak bir kaç yararlı tavsiye de bulunayım; 1- Ana filtre içine takılabilen harici karbon filtre alıp takin..Hava temizlemede etkisi büyük (karbon iç filtre ömrü normal kullanımda ortalama 12 ay) 2- Harici satılan tela tipi kumaştan ana filtre üstüne yerleştirilen kumaşlar var (anti toz tutucu kumaş olarak geçiyor adı) her kumaş 2 ay ortalama kullanıma göre toz toplayarak ana filtrenin yıpranmasının süresini uzatıyor 3- 5g modem de mi Home üzerinden makina bağlanmıyor..Bizde 5g modem var ancak arka odalar için aldığım çoğaltıcı modem 5g olarak çalışmadığı için rahatlıkla ona bağladım cihazları ve mi Home üzerinden uzaktan kullanıyorum 4- otomasyon özelliğini kullanın, gündüz çalışıp gece çalışmasını istemediğiniz odaların çalışma takvimini ayarlayın.. Ve son olarak yapılan bir yanlış var..Ana filtre ömrü sistem üzerinden izleniyor.. ana filtre altında barkod üzerinde cihaz okuyup 6 aylık süreyi çalışma süresi üzerinden başlatıyor..Dikkat filtrenin toz vs dolma özelliği değil çalışma saati işliyor..Yani siz filtre koruyucu toz tutucu bezlerden kullanıp atsanız bile sistem 6 aylık çalışma prensibine göre filtrenin ömrünü bitiriyor..Gaza gelmeyin, ana filtrenin iyi bakarsaniz 6 aylık ömrü 12 aya çıkarabilirsiniz ve ticari tuzağa düşmezsiniz..Yan sanayi ana filtrelerde altta barkod yok, onları da okumayabilir uyarı verebilir ama çalışma görevi devam edecektir..

@Gerome Teşekkür ederim, bakacağım. Ama ozon solumanın akciğere zararından bahsedilmiş. Biraz detaylı araştırmam lazım bunu.
@Lady Hellbender İkisini bir arada yapan model lazım aslında.
Güncelleme:

Arkadaşlar, sadece hava nemlendirici alacağız. İlerleyen haftalarda da robot süpürge alacağız. Önerdiğiniz marka model var mıdır? 20 metrekare alanda iş görecek kadar olsa yeterli.
 
Son düzenleme:
Kasten profilinize girerek ilgili konuyu bulmak istedim ne yaptınız ne ettiniz diye. Çocuğunuz nasıl oldu? Ortama alışabildi mi? Almış olduğunuz cihaz işinizi gördü mü? Robot süpürge konusunda yeni başlık atarsanız bütçe ile birlikte, orada net yardımcı olabiliriz.
 
@Lady Hellbender Dün çocuğumuz eve geldi. Öncesinde oda içi hava kalitesini test ettirdik, sonuç temiz çıkınca gerek yok dediler. Sadece nemlendirici ihtiyacı olabilir dediler. Bunun için de dün sıcaklık ve nem ölçer konusu açmıştım, oradaki ürünü sipariş ettim. Duruma göre nemlendirici alabiliriz. Robot süpürge olarak aklımda Roborock S5 Max var şimdilik.
 

Geri
Yukarı