Rehber Hava veya Sıvı soğutma almadan önce yapmanız gerekenler

Hocam ayrı bir konu açın, yardımcı oluruz. Bu bir rehber, öneri konusu değil, bu sebeple kirlenmesin.
Peki açacağım. Konuyu görmeniz için sizi etiketlememin sakıncası var mı?

Güzel bir rehber. Stok fan, önü kapalı kasa, Pulse model ekran kartına göre düşük sıcaklık değerlerim var. RPM değerlerim de yüksek değil. Sıcaklık sorununu çoğu kişi yanlış şekilde arıyor. Kasa kalitesi ve temizliği, termal macunu doğru ve ince uygulamak, sirkülasyonu doğru ayarlamak hem daha masrafsız hem de daha kalıcı bir yöntem. Yanlış seçimler büyük etken, düşük kalite kasa alıp Gaming X ekran kartından soğutma bekleyenler, termal macunu yarım santim kalınlıkta sürüp üzerine 1000 TL'lik sıvı soğutma koyanlar.

Masaüstü bilgisayarı olan herkes hem bu tarz rehberlerden yardım alarak hem de kendileri deneme yanılma yöntemi uygulayarak kendileri için en iyi, en ekonomik çözümü bulabilirler.

Üst panele taktığım fanların yönlerini ters taktığım için sistemde 6 derecelik sıcaklık artışı olmuştu, sıcak hava içeride sıkıştığı için.

Elinize sağlık. Ben de pf240 sipariş ettim r5 3600 için. Kasayı kendim ölçtüm biçtim sığıyor ama anakartta rgb bağlantı kısmı yok. Sata kablosu ve kontrolcüsüyle rgb kullanabiliyorum ama bağlantısı nasıl yapılır bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam benim RGB kontrolcüleriyle ilgili pek bilgim yok, isterseniz yeni konu açın farklı arkadaşlardan yardım alabilirsiniz.

Hocam benim RGB kontrolcüleriyle ilgili pek bilgim yok, isterseniz yeni konu açın farklı arkadaşlardan yardım alabilirsiniz.
Konu açtım fakat yazan olmadı. Yine de teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…