Havacılık bölümü için öneri: "Havacılık ve Uzay"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
110
Bu bölüme Uzay eki de eklense iyi olur sanki. Uzay ve uzay bilimleri için geçerli bir alt kategori yok, böyle bir şey faydalı olur diye düşündüm.

Öyle işte. açayım mı açmayayım mı diye kararsızdım, sonra açayım dedim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eklenmesi gereken çok kategori var aslında, Tarih ve evrim bilimi bunların başında geliyor. Ama bu kategorilerde sürekli konu açılmıyor, bir yere kadar eklenmemesi de normal.

Ama Millî Uzay Projesinden sonra birçok kişinin uzay ile ilgileneceğine eminim. Aya gitmeyi hedefleyin bir ülkeyiz sonuçta, eklenmesi gerek.

Zaten havacılık uzaydan ayrı değildir. Uçak, uzay ve havacılık iç içedir ve birlikte gelişir.

Doğru önerme, düzeltilebilir.

Havacılık hakkında güzel konular çıkıyor burada, Uzay ve Uzay bilimi, Uzay tarihi hakkında da çıkacağını düşünüyorum. Ki, iki farklı alan gibi görünseler de iç içeler. Birini bilen diğerini de ister istemez biliyor.
Eklenmesi gereken çok kategori var aslında, Tarih ve evrim bilimi bunların başında geliyor. Ama bu kategorilerde sürekli konu açılmıyor, bir yere kadar eklenmemesi de normal.

Ama Millî Uzay Projesinden sonra birçok kişinin uzay ile ilgileneceğine eminim. Aya gitmeyi hedefleyin bir ülkeyiz sonuçta, eklenmesi gerek.

Bu bir ekleme değil de güncelleme aslında. Artık üniversite bölümleri bile "Havacılık ve Uzay" etiketi alıyor. Konuşulurken "Havacılık ve Uzay" sanayii deniliyor.

Tarih kategorisi geçmişte de (2 yıl önce sanırım) birkaç kez tartışılmıştı diye hatırlıyorum. Ne çok sıcak bakılıyor ne de çok soğuk bakılıyor bu konuya. (yanılıyor olabilirim)

Tarih kategorisi geçmişte de (2 yıl önce sanırım) birkaç kez tartışılmıştı diye hatırlıyorum. Ne çok sıcak bakılıyor, ne de çok soğuk bakılıyor bu konuya. (yanılıyor olabilirim)

Ben tarih kategorisine karşıyım. Tarih adı altında siyaset yapılma garantisi var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı