Havacılık Üzerine Bölüm Seçimi

gokaytemizel

Centipat
Merhabalar, ben lise 1. sınıf öğrencisiyim, havacılık üzerine bir üniversite okumak istiyorum. Başarımın yüksek olduğunu dolayısıyla başarı üzerine bir endişem yok, sağlık kontrollerini geçebileceğimi düşünüyorum fakat gözlerimin 2'si toplam 5.5 numara ediyor, inşallah daha fazla büyümez.yaklaşık 2 yıldır havacılık üzerinde araştırmalar yapıyorum, özellikle İngilizce kaynaklar üzerinden. Burayı yeni keşfettim ve 3 gündür buradan çıkmıyorum fakat askeri havacılık konusundaki konu sayısı az, ve özellikle bu konuyu nedense daha çok seviyorum. Gözlerimi çizdirsem bile askeri pilot olamayacağımı bildiğimden sivil havacılık içinde olan bir bölüm veya üniversite arıyorum. Aslında amacım sivil pilot olmak ama birkaç sorum var:
1-Pilotluk okumaya başladıktan sonra bir testi veya sağlık kontrolünü geçemezsem ne olur?
2-Yeniden üniversite sınavına girmem mi gerekir yoksa başka bir bölüme geçebilir miyim?
3-Ve havacılıkla ilgili diğer meslek dalları neler? Hangisini seçmeliyim?
4-Şimdiden yapmam gereken bir şeyler var mı?
5-Hangi üniversiteler bu konuda iyi?
6- Microsoft Flight Simulator veya DCS gibi simülasyon oyunları gerçekle ne kadar benzer?

Son düzenleme:

Sadece 6 nolu soruna cevap verebilirim Saydığın oyunları bilmiyorum X-Plane isimli oyunda gerçek hava çalışanlarının online olarak oyuna katıldıklarını, oyununda gerçeğe yakın hatta kokpit bölümündeki çoğu uçuş ayarlarının gerçekle aynı olduğunu biliyorum.

Gözlerimi çizdirsem bile askeri pilot olamayacağımı bildiğimden sivil havacılık içinde olan bir bölüm veya üniversite arıyorum.
Gözlerini çizdirirsen bile operasyondan önceki değerlere bakarlar. Hatta operasyon ile ilgili doktordan bir rapor götürmen gerekebilir kabul edilmesi için. Sivil pilotluk için de bu geçerli.
  1. Her sene sağlık muayenesini yenilemek zorundasın. Herhangi bir sebepten kriterleri veya limitleri aşarsan sağlık raporu alamazsın. Sağlık raporu güncel olmayan kimse uçağa binemez. Yasaktır. Sınavlarda belirli bir sürede belirli bir hakkın var girmek için. Örneğin bazı sınavlar 12 ay içerisinde her ders için 4 defa, toplamda 6 defa sınavlara katılarak 14 dersi vermen gerekir. Bu dersler maalesef ki çok ağır. Bazı kişilerin eğitimi yarıda bırakmasına bile sebep olabiliyor.
  2. Üniversitenin pilotluk bölümünde okurken böyle bir sorun ile karşılaşırsan eğer ve geri dönüşü yoksa seni başka bir bölüme kaydırırlar. Örneğin THK üniversitesinde pilotajda başarısız veya sağlık sorunu yaşayanların hepsini İşletme bölümüne kaydırdılar ve oradan devam ettirdiler.
  3. Pilotluk, havacılık yönetimi, mühendislik, teknisyenlik, host/hosteslik, yer servis işleri, yönetim ve idari kadro gibi bir çok alan bulunuyor aslında havacılık sektöründe.
  4. Sadece ders çalışmak ve üniversitede güzel bir bölüm kazanıp okumak
  5. Anadolu Üniversite'sini baya önerenleri duymuştum. THK Üniversitesi'nden de kaçanları çok duydum
  6. FSX falan neredeyse sıfıra yakın Eğer daha gerçekçi bir deneyim istiyorsan X-Plane simülatörünü deneyebilirsin. FAA (Amerikan Havacılık Dairesi) bu simülatörü onaylıyor.

Yorumlarınız için çok teşekkürler. X-Plane'de gerçektekinin aynısı olan sadece B737 var diye duymuştum ondan onu yazmamıştım. Peki üniversiteyi bitirdikten sonra neler yapılıyor? Herhangi bir yere uçtuğunuzda orayı gezmeye fırsatınız oluyor mu?

Yorumlarınız için çok teşekkürler.
En güzel teşekkür sana faydası olduğunu düşündüğün mesajları beğenmektir unutma
Peki üniversiteyi bitirdikten sonra neler yapılıyor?
Herkes gibi sen de iş arayacaksın Pilot olman bir şeyi değiştirmiyor hatta zorlaştırıyor. Çünkü çalışma alanımız çok dar. Bir mühendis kadar geniş tercih şansına sahip değiliz.
Herhangi bir yere uçtuğunuzda orayı gezmeye fırsatınız oluyor mu?
Sektörde buna "yatı" deniyor. Eğer gittiğin yerde yatı varsa işlerin bittikten sonra otelden çıkıp şehri gezebilirsin dilediğin gibi.

FSX'in hiçbir benzerliği yok deniyordu başka kaynaklarda.
Askeri havacılıkla alakalı bildiğim birkaç şey var, konu olarak açarsan cevaplayabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…