Havalı olmak için dinden çıkmıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu mesajını okumuyor musunuz gerçekten? Ezbere mesajlar yazıyorsunuz şurada. Üyenin değinmeye çalıştığı nokta gayet açık ve basit. Hayret ediyorum anlayamamanıza.

Ayrıyeten "Saygı duyuluyor" diyenler de birkaç somut örnek öne sürsün bakalım; neye dayanarak söylüyorlar merak ediyorum açıkçası. Benim dahil olduğum, ayrım yapmaksızın çoğu felsefe konusuna, alakasız bir biçimde muz yiyen maymun figürü paylaşıp alay eden üyeler bile halihazırda var. Bu mu saygı duymak?
 
O zaman herkes konu açsın "ben dinsizim/müslümanım/hristiyanım/yahudiyim bana saygı duyun" desin, bu mantıkla konu açılmaz.
 
Özellikle son 2 yılda ülkemizdeki dinsiz sayısı çok arttı ve ben de bunlardan biriyim. Bu forumda bile tonla insan dinsiz olduğumuzu belirtince havalı olmak için dinsiz oluyorsunuz falan falan diyerek bize dini öğretmeye çalışıyor. Lütfen bize saygı gösterin. Havalı olmak için dinden çıkan yok. Varsa bile %0.1 bile değildir. Şu ana kadar Müslüman'ları dinsizliğe çekmeye çalışanı hiç görmedim ama her müslüman dinsizlerin bilmediğini sanıp islama çekmeye çalışıyor. Akıl hocasına ihtiyacımız yok. Dininizi ve dinleri en az sizin kadar biliyoruz ki dinsiziz.
Biraya başladıysam bilin ki havalı olmak için değil tadına bakmak içindir. Hem ben abdest alıyorum oruç tutuyorum.
 
Adam da buna kendi açısından değinmiş. İnanana da saygısızlık var inanmayana da. Konu sahibi inançsız olduğu için 2.si dikkatini çekmiş, değinmek istemiş. Konun amacı ben ateistim demek değil, ateistlere karşı saygısızlık yapılıyor demek.
 
Ateistlere saygısızlık mı yapılıyor? Hayatımda güleceğim en komik şeylerden. Bu ateistlerin çoğu kutsal kitaplara masal der, ibadetlerle dalga geçer, her yerde cıvıklık yapar. Ondan sonra bize saygı göstermiyorlar der. Şuan Twitter'da bile ateist sürüsü imamlarla dalga geçiyor. Komiksiniz gerçekten.
 
Çok yanlış yaklaşmışsın. Öncelikle dinlere saygı dine bağlı bir şey değildir. Ateist ya da müslüman farketmiyor. O insanın dinine saygı duymaması müslüman olmasından değil saygısız olmasından. O yüzden inanan ve inanmayan arasında bir kıyasa girmen yanlış. Çünkü tanıdığım çok Allah'a, dinlere söven ateist var. İkinci olarak havalı olmak için olan sayısı sandığın gibi az değil. Çok var böylesi. Bir başka tarafta da mantığa göre değil tanrıya olan nefreti yüzünden ateist olanlar var. Bunlar da hiç az değil. O yüzden yok inananlar şöyle duymuyor şöyle saygısızlar falan demeye gerek yok, inanmayanların içinde de hiç az değil bu.
 
Ateistlere saygısızlık mı yapılıyor? Hayatımda güleceğim en komik şeylerden. Bu ateistlerin çoğu kutsal kitaplara masal der, ibadetlerle dalga geçer, her yerde cıvıklık yapar. Ondan sonra bize saygı göstermiyorlar der. Şu an Twitter'da bile ateist sürüsü imamlarla dalga geçiyor. Komiksiniz gerçekten.

Dinsizlik sadece ateizm değildir. Deizm, agnostizm vb. vb. Gibi bir sürü inanç sistemi var. Ancak öne çıkan sistem ateizmdir, ama dinsizliği ateiz olarak sınırlandırmayın.
 
Dinsizlik sadece ateizm değildir. Deizm, agnostizm vb. vb. Gibi bir sürü inanç sistemi var. Ancak öne çıkan sistem ateizmdir, ama dinsizliği ateiz olarak sınırlandırmayın.
Hepsi gözümde aynı hocam, yoksa biliyorum alt dallarını.
 
Senin hangi dine bağlı olduğun, veya herhangi bir dine inanıp inanmadığın ne beni ne de başka bir kullanıcıyı ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Kendi dininizi ve inancınızı kendinize saklayın ve foruma taşımayın lütfen.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı