Bugün xDrive mağazasına gittim. Hira ve Anka modellerini denemek istediğimi söyledim. İlgilenen görevli Hira'nın, Anka modeline çok benzer olduğunu, bu yüzden üretmekten vazgeçildiğini ve mağazaya getirilmediğini söyledi. O yüzden Hira'yı deneyemedim. xDrive sitesinden baktığım kadarıyla ikisinin özellik olarak farklarını da göremedim. Boyutları filan bile bire bir aynı yani.
62kg civarında ve 173cm boyunda biri olarak Anka'yı denedim ve rahattı gayet. Bel yastığı kısmının ayarlanamıyor olması endişelendirmişti, fakat o şekilde de herhangi bir rahatsızlık vermedi. Kafa kısmı çok aşağı inmiyor o yüzden kısaysanız belki bir tık rahatsız edebilir ama 173cm boyla bile rahatsız ettiğini söyleyemem. Sadece fazla yatırır poziyona getirince bel kısmı biraz rahatsız ediyor ve kafam boyun desteği olan kısma tam yetişmiyor (uzunsanız yetişebilir).
Hira'yı deneyemedim ama Anka ile çok benzer olduklarından dolayı deneyimimi aktarmak faydalı olur diye düşündüm. 100% emin olmamakla beraber Anka'nın (dolayısıyla Hira'nın da) +175cm boyundaki ve çok kilolu olmayan insanlar için güzel tercih olduğunu düşünüyorum. Ben Anka'yı alacağım. +175 olmasam bile :")
Az önce aradım ve müşteri hizmetlerine sordum. 2 model arasındaki tek fark sadece kumaş designlarıymış. onun dışında aynıymış tamamen.