Hayal mesleği ve kazanç arasındaki seçim

Kayra342727

Hectopat
Yer
Konsantiniyye
Merhaba arkadaşlar, küçüklüğümden beri hep polis, özellikle Yunus polis olmak istemişimdir; ancak torpil olayları ve polislere gösterilen mobbingler yüzünden iyice canım sıkılmaya başladı. Bir akrabam var, kendisi MESEM ile pastacı oldu ve ustalık belgesi ile çok iyi para alıyor, yaklaşık 60–70 bin lira kazanıyor. 20’li yaşlarında ve ileri zamanla tecrübe ile bu para daha da çok artacak. Sizce, para için aklımın ucunda geçmeyen bir meslek için mesleğime mi başlasam yoksa hayalimdeki polisliği mi seçsem daha iyi olur?

Son düzenleme:
Senin durumunda olay sadece para değil mobbing gibi durumlarda var diyorsun tabii ben bilmiyorum ama sen işin içindesin bilgin vardır. Ancak bu durumda açıkçası kimse ( bende dahil) böyle büyük konularda bir insanın hayatını etkileyecek sorulara net cevap vermez kolay kolay. O yüzden kendin düşün artıları eksileri koy, bak.

Merhaba arkadaşlar, küçüklüğümden beri hep polis, özellikle yunus polis olmak istemişimdir; ancak torpil olayları ve polislere gösterilen mobbingler yüzünden iyice canım sıkılmaya başladı. Bir akrabam var, kendisi MESEM ile pastacı oldu ve ustalık belgesi ile çok iyi para alıyor, yaklaşık 60–70 bin lira kazanıyor. 20'li yaşlarında ve ileri zamanla tecrübe ile bu para daha da çok artacak. Sizce, para için aklımın ucunda geçmeyen bir meslek için mesleğime mi başlasam yoksa hayalimdeki polisliği mi seçsem daha iyi olur?

Herkes sevdiğin mesleği yap der ama çok zor işte. Türkiye insanı öyle bir hale getirdi ki insanlar sevdiği işleri yapmadan önce acaba işsiz kalır mıyım, sorun yaşar mıyım, parası az olursa diye şüpheyle yaklaşıyor. Gerçekten kendi sevdiği işini yapan sayısı çok az. Üniversite mezunlarının %70'i okuduğu bölüm ile ilgili iş yapmıyormuş. Şu an birçok kişi alakası olmamasına rağmen garanti iş diye tıp okumaya çalışıyor. Bir şeyde diyemiyorum yani sanatın, zanaatin hiçbir önemi kalmadı ülke de.

Birçok insanın küçüklük hayalidir polislik. Aslında statüsü yüksek ve saygı değer bir meslektir ama o hayali kuranların %80'i vazgeçmiştir emin ol. O kadar emek veriyorsun, mobbing var, polis yasaları epey değişik, polisler bile saldırıya uğruyor, eğitim düşük seviye de, izinler sıkıntılı, özel hayatın az, maaşı da tatmin etmiyor. Çok isterdim ol demek ama cidden başka bir işe yatkınlığın yoksa ve maaşı bile önemsemeyecek derece de bu işi canı gönülden yaparım diyorsan ol ama gerçekler canını sıkabilir. Seni hayalinden vazgeçirmek istemiyorum, büyük biri de sayılmam ancak çevrem de gördüğüm kadarıyla polislerin hiçbiri memnun değil. Ne hayal ettikleri gibi bir meslek ne de malum ülke şartları. Kararını sen ver. Veya başka mesleklere ilgin olup olmadığını deneyimle. Hayal kırıklığına uğratmak istemem ama gerçekler zor hocam. Yukarı da ki arkadaşın dediği gibi ben sadece söylüyorum yanlış yönlendirmek istemem. Hakkında hayırlısı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı