Hayalimdeki sistem ve hayatlar :(

Benim de staj dönemindeki maaşımla biriktirip aldığım laptopum vardı. Üni geçince KYK kredisiyle topladım güzel bir PC. Daha yaşın küçük bir arkadaşımızsan bu şekilde alabilirsin iyi kötü bir sistem.
Yaşım 14.Babam da tır şöförlüğü yapıyor.Cezayir'de asfalt yapımına gidicek.Maaş 3000 dolar.Eğer babam giderse borçlarımızdan kurtulucağız ve bende kendime güzel bir sistem alıcam inşallah.
Sıfır olarak aldığım i5 650 + H55 Çipset anakartı bu yılın Mart ayına kadar kullandım. Benden sabırlısı yoktur herhalde :p
Biz 2010 da aldığımız ve içinde 2006 model anakart olan pc'yi hala kullanmaktayız.
“Ey iman edenler! Başınıza gelecek her şeye sabretmekle ve namaz kılmakla Allah’tan yardım isteyin. Allah sabredenlerle beraberdir.” (Bakara sûresi (2), 153)
Dostum, sakın ümitsizliğe kapılma, 10 senelik leptop var elimde, Allaha şükür olsun işimi görüyor şimdilik. Yaşın tutuyorsa bir işe gir, ağır işler olmasın. Manav,Kasap,Tornacılık böyle böyle bir sürü vasıfsız iş bulabilirsin. Belki de Allah'u Teala dünyada vermeyecek,Ahirette daha güzel bir şey verecektir.
Bakıyorum etrafta çalışabilecek yerlerde.
Benim de üst düzey bir sistem hayalim vardı kardeşim geçen sene 6 ay çalıştım para biriktirdim üzerine de kendim ekledim imzamdaki sistemi aldım tamam ülkemizde aşırı uçuk fiyatlar ama çalışarak alabilirsin sende.
İmzama nasıl bir şey yazarım?
Hayallerin benimkinin üstünde.Ben anlamam zaten öyle deli gibi oyun moyun.Bana sıkıntısız çalışacak ve eski oyunları açacak güzel bir sistem lazım.yazdığım bana yeterde artar.

Son düzenleme:
Ülkede alım gücünün yerlerde olduğunu yurt dışına gidince daha net anladım ben. Hayalimdeki sistemi yurt dışına gidince topladım onuda yarım yamalak çalışmama rağmen RX 5700XT,R7 3800x,x570,32GB RAM'li bi sistemim var orada kaldı kuzenlerde kaldığım için kaldı bilgisayar, 1420 euro ödemiştim 1 ayda biriktirdiğim parayla. Pandemi sebebiyle geçici bi süre geri döndüm evde sıkılmamak için bide burda sistem toplayayım dedim 4700TL gibi bi fiyata R5 1600AF-RX 5500XT sistem alabildim bi şikayetim kesinlikle yok sistemden fakat bi 1420 birime aldığım sistem bide 4700 birime aldığım sisteme bakıyorum çok kötü durumda ülkemiz.

Türkiye'nin geneli için örnek verirsek

Hayaller

4ifvbjz5ayb41.jpg

5nnl0v1mtu351.jpg

Hayatlar

nr81ihhkrnh31.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı