Hayatim berbat gidiyor sorgu içindeyim

Okan Er

Hectopat
Daha fazla  
Evet 2019 yılında bir trafik kazası geçirmiştim o günden beri hayatım berbat fiziksel olarak olsun ekonomik olarak olsun her şeyde sorunlarım var defalarca Allah'a dua ettim ama bir şey değişmedi. Sosyal de değilim anlamadığım çok şey var evimiz arabamız yok. Evimiz kira para için çok dua ettim ama bu fakir hayatta adeta mahkumum. 18 yaşındayım sorguluyorum artık bir yandan da korkuyorum ne yapacağım bilmiyorum. Artık kafayı yemek üzereyim sürekli stress sürekli bir şeyle. R babam 54 yaşında 16 yaşından beri çalışıyor fakat ne ev ne araba. İnsanlara bakıyorum hayati yaşıyorlar en azından evleri arabaları var bizim yok. Üzülüyorum yani maç izleyeceğim tüplü TV ile yayın şey oluyor düzeltmesi de zor fakir edebiyatı gibi olacak ama cidden anlamıyorum. Allah'a o kadar yalvardım fakat bir şey olmuyor kötüye doğru gidiyorum. Bilmiyorum ne yapmalıyım? Tavsiyeniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet 2019 yılında bir trafik kazası geçirmiştim o günden beri hayatım berbat fiziksel olarak olsun ekonomik olarak olsun her şeyde sorunlarım var defalarca Allah'a dua ettim ama bir şey değişmedi. Sosyal de değilim anlamadığım çok şey var evimiz arabamız yok. Evimiz kira para için çok dua ettim ama bu fakir hayatta adeta mahkumum. 18 yaşındayım sorguluyorum artık bir yandan da korkuyorum ne yapacağım bilmiyorum. Artık kafayı yemek üzereyim sürekli stress sürekli bir şeyle. R babam 54 yaşında 16 yaşından beri çalışıyor fakat ne ev ne araba. İnsanlara bakıyorum hayati yaşıyorlar en azından evleri arabaları var bizim yok. Üzülüyorum yani maç izleyeceğim tüplü TV ile yayın şey oluyor düzeltmesi de zor fakir edebiyatı gibi olacak ama cidden anlamıyorum. Allah'a o kadar yalvardım fakat bir şey olmuyor kötüye doğru gidiyorum. Bilmiyorum ne yapmalıyım? Tavsiyeniz nedir?
Tıp veya yazılım alanında bir meslek edinmek ve en az 1 yabancı dil öğrenmek size finansal olarak katkı sağlayacaktır. Bunlar zor değil, günümüzde halk kütüphaneleri ve internet var. Evde olmasa bile internet olan bir yer bulmak zor değil. Klişe gelecek biliyorum ama kendini geliştirmelisin.

Dua çözüm değil, yapman gereken çabalayıp bir şeyler için uğraşmak. Sadece dua ile yetinmek çok basitçe kalır. İşe gireceksin, paranı biriktirip çeşitli yerlere yatırım yapacaksın, çabalayacaksın. İyi araştırırsan borsa, kripto gibi yerlerde başarılı olabilirsin. Lakin bunlardan önce işe girip birikim yapman lazım. Hem para nasıl kazanılır, ney nasıl yapılır öğrenmiş olursun. Bir erkeğe yapılacak en kötü şey, onun elinden gücünü, parasını alıp onu işsiz bir makine yapmaktır. Üniversite hayalin varsa üniversiteyi açıktan okur, çalışma hayatını devam ettirirsin. Azla yetinilmez, fazlasını istemek elbette hakkın ancak bunun için çabaladığın sürece hakkın, dua ettiğin sürece hakkın değil. Ayrıca eğer gerçekten psikolojik semptomların fazlaysa psikiyatriste git, ilaç yazsın bu semptomlarını hafifletsin. Fakir hayata mahkumum dersen gerçekten de mahkum olursun. Çabalarsan en azından denersin, belki zengin olamayacaksın ancak hayat şartlarını iyileştireceksin.

Ben ne dinlere inanıyorum ne de insanların binlerce yıldır tanımladığı bir farklı Tanrı figürünün varlığına inanıyorum. O yüzden bana göre dua etmen veya ibadet etmenin anlamı yok. Her yaşadığımız olumsuzluk için yukarda bizi izleyen bir ilahi gücü de sorumlu tutmakta gereksiz bence. Kadere de inanmadığım için buna şans mı denir yoksa şansızlık mı bilemem ama elindekiler ile yetinerek daha iyiye gideceğini umarak bir işe girip çalışmaktan başka yapacak bir şey yok.

Tıp veya yazılım alanında bir meslek edinmek ve en az 1 yabancı dil öğrenmek size finansal olarak katkı sağlayacaktır. Bunlar zor değil, günümüzde halk kütüphaneleri ve internet var. Evde olmasa bile internet olan bir yer bulmak zor değil. Klişe gelecek biliyorum ama kendini geliştirmelisin.

Bu arkadaşın dediği gibi finansal konularda kendini geliştirebilirsin örnek finansal kitaplar okuyabilirsin.

Haddim değil ama böyle şeyler için babanı suçlama emin ol böyle gidersen sende onun gibi olur seninde oğlun böyle konuşur. Konfüçyusun şu öğretisi çok güzel " bir iyilik görüyorsan örnek al ama kötülük görüyorsan kendine çekidüzen ver" varsa sorun kendini düzelt. Bunu sana söylerken emin ol seni anlamıyorum yaşadığın şeyler zor olmalı ama gerçek hayat böyle acımasız başarılar.

Duayla çözülecek iş değil. Her işin bir zorluğu var ve bunu dua ederek çözemezsin. Kendi inancın, dua da edebilirsin ancak gördüğüm kadarıyla sadece dua ediyorsunuz. O işi başarmak için bir çaba gösteriyor musunuz? Muhtemelen göstermiyorsunuz. Kendinize bir şeyler katmayı deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı