Hayatım mahvoluyor

Emircan125

Decipat
Katılım
27 Haziran 2022
Mesajlar
3.430
Makaleler
1
Çözümler
8
Merhaba 14 yaşındayım lise 1'e gidiyorum 9. sınıfı tekrar okuyorum ne yapacağım bilmiyorum okulu sevmiyorum derslerim aşırı kötü 9. sınıfta 30 ortalamam vardı 2. dönemin sonlarına doğru hiç gitmedim 2. dönemin 2. sınavlarına hiç girmedim okulu bitirmezsem hiçbir şey olamayacağımı biliyorum ama elimden bir şey gelmiyor öyle kuvvetli biride değilim gideyim bir işte çalışayım bir gün çalışmaya gittim akşamına felç gibiydim okul yüzünden sürekli ailemle kavga ediyorum açığa geçeyim diyorum olmaz diyorlar açığa geçince hayatım iyice çamura batacak onu da biliyorum çok bilgisayarla vakit geçiriyorum robot gibiyim evden hiç çıkmıyorum ergenlikten mi? diyeceğim tanıdığım abilerimin hiçbiri ergenlikte böyle olmamıştı. Geleceğimi hiç düşünemiyorum, ekonomiyi biliyoruz hadi okumasam iyi kötü bir işte çalışsam desem o da olmuyor ailem o kadar emek verdi geçen sene yani çoğu öğrenciye göre aşırı iyi şartlarım vardı, ama ben boşa okudum okula sabah babam bırakıyordu şimdi kendim gidiyorum. Üstüne geçen seneki arkadaşlarım 10. sınıfa geçti birkaç arkadaşım vardı onlarla da aram bozuldu şu an kimseyle aram yok. Yeni sınıfım çok çocuksu deli deli hareketler yapıyorlar gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Zamanımı yönetebilsem açığa geçeyim ama sabah kalkıyorum daha millet kalkmadan bilgisayarın başına geçiyorum (hafta sonları) okula gitmediğim günlerde de aynısı oluyor normalde 9 gibi kalkan biriyim ama okula gitmeme lafını duyunca 6-7 bazen 5 gibi kalkıyorum direk PC'nin başına geçiyorum hadi bilgisayar üzerinden gelir kazansam neyse de bilgisayarda oyundan başka bir şey oynamıyorum oyunlardan kazanayım desem öyle bir yeteneğimin olduğunu düşünmüyorum tekrardan düşünüyorum sürekli kafamda bu gidişle ne olacağım var ama hiçbir şey aklıma gelmiyor söyleyin ne yapabilirim? Gitgide yaşam amacım kalmıyor yeni bilgisayar aldırdım okuyacağım diye ama içimden gelmiyor böyle olunca da aşırı mahcup duruma düşüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 14 yaşındayım lise 1'e gidiyorum 9. sınıfı tekrar okuyorum ne yapacağım bilmiyorum okulu sevmiyorum derslerim aşırı kötü 9. sınıfta 30 ortalamam vardı 2. dönemin sonlarına doğru hiç gitmedim 2. dönemin 2. sınavlarına hiç girmedim okulu bitirmezsem hiçbir şey olamayacağımı biliyorum ama elimden bir şey gelmiyor öyle kuvvetli biride değilim gideyim bir işte çalışayım bir gün çalışmaya gittim akşamına felç gibiydim okul yüzünden sürekli ailemle kavga ediyorum açığa geçeyim diyorum olmaz diyorlar açığa geçince hayatım iyice çamura batacak onu da biliyorum çok bilgisayarla vakit geçiriyorum robot gibiyim evden hiç çıkmıyorum ergenlikten mi? Diyeceğim tanıdığım abilerimin hiçbiri ergenlikte böyle olmamıştı. Geleceğimi hiç düşünemiyorum, ekonomiyi biliyoruz hadi okumasam iyi kötü bir işte çalışsam desem o da olmuyor ailem o kadar emek verdi geçen sene yani çoğu öğrenciye göre aşırı iyi şartlarım vardı, ama ben boşa okudum okula sabah babam bırakıyordu şimdi kendim gidiyorum. Üstüne geçen seneki arkadaşlarım 10. sınıfa geçti birkaç arkadaşım vardı onlarla da aram bozuldu şu ankimseyle aram yok. Yeni sınıfım çok çocuksu deli deli hareketler yapıyorlar gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Zamanımı yönetebilsem açığa geçeyim ama sabah kalkıyorum daha millet kalkmadan bilgisayarın başına geçiyorum (hafta sonları) okula gitmediğim günlerde de aynısı oluyor normalde 9 gibi kalkan biriyim ama okula gitmeme lafını duyunca 6-7 bazen 5 gibi kalkıyorum direk PC'nin başına geçiyorum hadi bilgisayar üzerinden gelir kazansam neyse de bilgisayarda oyundan başka bir şey oynamıyorum oyunlardan kazanayım desem öyle bir yeteneğimin olduğunu düşünmüyorum tekrardan düşünüyorum sürekli kafamda bu gidişle ne olacağım var ama hiçbir şey aklıma gelmiyor söyleyin ne yapabilirim? Gitgide yaşam amacım kalmıyor yeni bilgisayar aldırdım okuyacağım diye ama içimden gelmiyor böyle olunca da aşırı mahcup duruma düşüyorum.

Bilgisayarı bence hayatından çıkarman lazım sen yapamıyorsan ailene söyle onlar saklasın illa alışacaksın sosyalleşmen lazım bir de.
 

Geri
Yukarı