Hayatımın birkaç senesi çöpe gitti

• Konuyu başlatan bonz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 121
  • Görüntüleme 11.987
Tonguçtan 5.sınıf derslerine neden çalışıyorsun?
Sana TYT'yi özetleyeyim.

40 Türkçe (30-31 Paragraf / 8-9 Dil Bilgisi)
40 Matematik (30 Matematik / 10 Geometri)
20 Sosyal (5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe, 5 Din)
20 Fen (7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji)

30 Paragraf sorusunu yapman için bir şey bilmene gerek yok, sadece okuduğunu anlasan yeter. Bir tane paragraf soru bankası al işini görür. Matematik'te büyük ihtimalle temelin yok, bu yüzden temel oluşturman lazım. Karekök 0 gibi kitapları araştır. Sonra youtube'da ki TYT Matematik kamplarından birini seçip tüm videolarını izle. Şahsen Mert Hoca'yı öneririm. Aynı şekilde onun kamp kitabınıda öneririm. Bi tık zorlanabilirsin ama anlayabilirsin tyt mat'ı çok kolay halledersin. Geometriye gelirsek hiç o toplara girme. Sosyalden Din ve Felsefe kek çıkıyor ama iki üç terim bilmen lazım. Onun için youtube'dan bir iki saatlik tyt din ve felsefe videosu izlemen lazım. Coğrafya içinse biraz emek sarf etmelisin. Önce Coğrafyanın Kodları kanalının Harita Bilgisi Kampını bitir zaten kısa 9 video falan. Ondan sonra 5 Videoluk TYT Coğrafya Kampı var, onu izle. Senin için muhtemelen yeterli olur. Tarih içinse eğer yorum gelirse bir iki net yaparsın, özel olarak çalışma. Biyolojide ise Betül Biyolojinin TYT Biyoloji kampını ve Kimya'da Benim Hocamın 5 Videoluk ve Kimya Dersleri kanalının 11 videoluk oynatma listesini izle 8-9 net yaparsın fenden. Fiziğe hiç bulaşma bence. Bu dediğim şeyleri yapman için temelinin olması gerekmiyor. Sadece matematik için temel lazım.
Teşekkür ederim.

Takdir ettim. Ayağa kalkar, şöyle dik bir şekilde yukarı bakar hâle gelmişsiniz. Keşke bu iradeyi kendimde bulabilsem. Yataktan çıkamıyorum bir türlü, her şey anlamsız geliyor. Arkadaş dediklerimi kaybettim ve ailemi ise her geçen gün biraz daha kaybediyorum. Dünyaya sanki aileme yük olmak ve etrafıma negatiflik saçmak için gelmişim. Doğru demişsiniz, elimden tutan bir kişi yok. Yaş oldu 22. Bir yere gelebileceğimi sanmıyorum artık. Kaçınılmaza gün saymaya başladım. Hayırlısı bakalım.

Geleceğimi görür gibi oldum.
O yüzden daha da vakit geçmeden araştırmaya başla. İleride pişman olma.
Takdir ettim. Ayağa kalkar, şöyle dik bir şekilde yukarı bakar hâle gelmişsiniz. Keşke bu iradeyi kendimde bulabilsem. Yataktan çıkamıyorum bir türlü, her şey anlamsız geliyor. Arkadaş dediklerimi kaybettim ve ailemi ise her geçen gün biraz daha kaybediyorum. Dünyaya sanki aileme yük olmak ve etrafıma negatiflik saçmak için gelmişim. Doğru demişsiniz, elimden tutan bir kişi yok. Yaş oldu 22. Bir yere gelebileceğimi sanmıyorum artık. Kaçınılmaza gün saymaya başladım. Hayırlısı bakalım.
Teşekkürler öncelikle. Emin olun beni en çok ayağa kaldıran şey aileme yük olmak oldu. Bence ne yapmak istediğiniz ile ilgili araştırma yapın aramızda çok fark yok sadece 1 yaş büyüksünüz. Hatta aynı yaştayız. Ekim de 22 olacağım. İnsanlar 30-40 yaşından sonra sektör değiştiriyor ve bir yerlere geliyor siz bu yaşınızda neden yapamayacak mışsınız? İleride bu konuda bana mesaj atacaksın. Araştırma yaptım, kendime uygun bir şeyler buldum, denedim ve başardım. En azından bir yerlerden başladım diyeceğini biliyorum :) Ben sana inanıyorum sende kendine inan :)

Valla hocam benziyoruz kendimi gördüm diyebilirim lise bitene kadar bende öyleydim boş beleş geçen yıllar sonra ünivesite kazandım İzmire geldim ama nedense hala bir memnunsuzluk var yani üniversite bitecekte napacağım aileme yük olma olayının da tetiklemesiyle bende iOS uygulama geliştirme olayına sardım son 1-2 aydır Swift dilini öğrenmeye çalışıyorum umarım bende sizin gibi 1 sene sonunda bir yerlere gelirim.

Farkına varıp değiştirmek için uğraşmanız ve sonuç aldığınız için tebrik ederim. Umarım yakında işe girersiniz ve durumu sizin gibi olanlar için de bir güzel bu tarz bir yol haritası konusu açmış olursunuz. 🙂

O yüzden daha da vakit geçmeden araştırmaya başla. İleride pişman olma.

Teşekkürler öncelikle. Emin olun beni en çok ayağa kaldıran şey aileme yük olmak oldu. Bence ne yapmak istediğiniz ile ilgili araştırma yapın aramızda çok fark yok sadece 1 yaş büyüksünüz. Hatta aynı yaştayız. Ekim de 22 olacağım. İnsanlar 30-40 yaşından sonra sektör değiştiriyor ve bir yerlere geliyor siz bu yaşınızda neden yapamayacak mışsınız? İleride bu konuda bana mesaj atacaksın. Araştırma yaptım, kendime uygun bir şeyler buldum, denedim ve başardım. En azından bir yerlerden başladım diyeceğini biliyorum :) Ben sana inanıyorum sende kendine inan :)
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bir yılı aşkın süredir Majör Depresyon ile boğuşuyorum. Bir şekilde atlatabilsem keşke. Geçmişimiz de oldukça benziyor gibi. İlkokul ve ortaokulda oldukça başarılı bir öğrenciydim hâlbuki. Bir yerde kayış koptu ama nerede, orası muamma.

Valla hocam benziyoruz kendimi gördüm diyebilirim lise bitene kadar bende öyleydim boş beleş geçen yıllar sonra ünivesite kazandım İzmire geldim ama nedense hala bir memnunsuzluk var yani üniversite bitecekte napacağım aileme yük olma olayının da tetiklemesiyle bende iOS uygulama geliştirme olayına sardım son 1-2 aydır Swift dilini öğrenmeye çalışıyorum umarım bende sizin gibi 1 sene sonunda bir yerlere gelirim.
Sizde çok erken fark etmişsiniz çok güzel bir şey. Çalışmaya devam bırakmak yok. Güzel bir alan. Devam edin.
Farkına varıp değiştirmek için uğraşmanız ve sonuç aldığınız için tebrik ederim. Umarım yakında işe girersiniz ve durumu sizin gibi olanlar için de bir güzel bu tarz bir yol haritası konusu açmış olursunuz. 🙂
Çok teşekkürler. Bu konunun bu kadar ilgi göreceğini hiç düşünmezdim. Şimdiden 2 bin kişi girmiş bile.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Bir yılı aşkın süredir Majör Depresyon ile boğuşuyorum. Bir şekilde atlatabilsem keşke. Geçmişimiz de oldukça benziyor gibi. İlkokul ve ortaokulda oldukça başarılı bir öğrenciydim hâlbuki. Bir yerde kayış koptu ama nerede, orası muamma.
Psikiyatriye gittiniz mi hiç? Gitmenizi öneririm. Emin olun profesyonel bir destek ile kendinize gelirsiniz. Üstüne de istediğiniz alandan bir şeyler yapmaya başlarsanız gerçekten hayatınız değişir. Lütfen dediklerimi dikkate alın.
Milletin 20 senesi gitti....sen gene iyi birkaç diyorsun.
Hocam milletimizin suçu yani. Hala devam diyen de var öyle düşünün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı