Hayatın tadı nasıl çıkarılır?

Hayatın tadı sen tat alabilirsen vardır. Kimisi parayla tadını alabilir kimisi para olsa bile alamaz, kimisi ise sadece ufak bir şeyle bile mutlu olabilir, kimisi arkadaşıyla veya sevgilisiyle vakit geçirerek ancak keyif alabilir, kimisi de tek ve bir başına yaşar diyojen gibi der ki, "gölge etme, başka ihsan istemem".. Bu sorunun cevabı sizde saklı.

Tâd-ı hayât ki sensin ey dil-i perîşân,
Var mı servetle bulan şu dem-i neşevân?
Kimi dirhemle arar âb-ı hayâtı yâr,
Kimi varlık içinde dahi ser-hoş perîşân.

Kimisi dost ile zevk-i âlem eder,
Kimisi yâr ile cihânı mahrem eyler,
Lâkin var mıdır devr-i âlemde bir hikmet,
Kalb-i pür-hüzûn dahi bulur saadet.

Son düzenleme:
Hocam boşverin para her zaman mutluluk getirmez, ciddiyim.

Yazınızı beğendim, elinize kolunuza sağlık öncelikle. Ben de kendi fikrimi söyleyeyim: bence hayat ne umarsan odur, para istersen para huzur istersen huzur rekabet istersen rekabet.

Mesajınız için teşekkür ederim. O zaman bu hayatın tadını kendimiz bulacağız zamanla. Anladım, zamana bırakmak ve hayattan keyif almaya bakacağım.

Herkes haklı olarak para demiş bende spor yapmak ve bir dövüş sanatı (önerim bokstur) öğrenmek diyorum.

Hayatta insanı heyecanlandıran şeyler olmalı, bende bu heyecanları düşünerek hayal kurmak istiyorum yani merdivenin başındayken merdivenin sonundan örnekler görmek istiyorum.

Hocam alacaksınız S500 makamı, yan koltukta sarışın bomba. 230-250 basa basa sol şeritten gidiyorsunuz. Tatil evine vardığınızda akşam oluyor zaten. Manitayla bir film sonrası belli zaten.

Sosyal medyanın gerçek hayat ile ayrisamamasi sonucu insanlar maalesef mutluluğun tanımını bilmiyorlar. Mutluluk göreceli bir şeydir kimisi kahvede arkadaşlarıyla sohbet etmekten keyif alır kimisi spor yapmaktan kimisi oyun oynamaktan kimisi motor doğa say say bitmez fakat artık gençlerin 10'undan 8'i mutluluğu güzel kadınlar güzel arabalar pahali elbiseler sanıyor fakat yanılıyorlar bu sadece insanın kendini kandirmasi olur çünkü mutluluğun o olduğunu düşünür daha gerçek mutluluğu kendisinde bulamamıştır bile. Amerikalı ünlü bir CEO'nun Toyota kullanması geldi aklıma.

Gerçekten çok haklısınız hocam, herkesin ilgi alanı ve hoşlandığı şeyler farklı. Ben bir arsa alıp kendi evimi yapıp bahçede bir şeyler yetiştirmekten çok haz alırım. Örnek olarak Ayşe biber, Mehmet domates Ali kavun yetiştirmeyi seviyor kişinin tercihine kalmış.

Sevgiliyle parka oturup tüm sorunları unutup konuşup öpüşmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…