Hayatınızda sıkıntılar var mı?

Var. Değişik ergenliğim yüzünden insanlardan hoşlanmak gibi mesela. :D Cidden neden böyle oluyor ya. He bir de LGS.
 
Merhabalar. Hayatınızda sıkıntılarınız var mı? Varsa gelin tartışalım. Belki sıkıntılarımızı giderebiliriz konuşarak.

İlk önce lütfen kimse kimseyle tartışmasın. Güzelce birbirimizle konuşarak sorunlarımızı çözebiliriz diye umuyorum.

İlk önce ben başlayayım:
Benim babam bir alkolik. İçme diyorum, tamam diyor. Hafta sonu beraber gezerken bira alıyor, hafta sonu diye içiyorum diyor, annene söyleme diyor. Bende söylemek istiyorum ama babamı da üzmek istemiyorum. Bazen cidden abartıyor eve geliyor akşam cümleleri doğru dürüst tamamlayamıyor. Nasıl babamı içmemesi için ikna edebilirim?
Ders çalışmaktan fiziki ve mental çok ağır bir yorgunluğum var. Cidden bunalmış haldeyim. 1 senedir bıraktığım sigaraya tekrar başlamamak için mücadele ediyorum. Sınava 3 ay var ve ben hiçbir şey bilmiyorumuşum gibi hissediyorum. Sevdiğim bir kız var ve erkeklerle konuşuyor gülüyor eğleniyor ama ben cesaretimi toplayıp açılamıyorum bir türlü. Çok duygusal bir insanım hem çok çabuk ağlarım hem de bir şeyi kafaya takarsam kolay kolay kurtulamam o düşünceden. Çok fazla kilom var ve fiziksel görünüş olarak insanları kendimden uzaklaştırdığımı düşünmeye başladım iyice. Aslında delirsem kurtulurum gibime geliyor. Ne güzel, düşünemiyorsun bir kere... Her şeye rağmen Allah'a şükür can sağlığımız yerinde. Son olarak en büyük dertlerden biri olan aile baskısı var.
 
Sene 2020 korana dönemlerinin başlangıcıydı ve evlere kapanmak zorunda kalmıştık, hal böyle olunca istemeden a-sosyalleşmeye başlamıştım. Bir günümün %90ı bilgisayar başında geçmeye başlamıştı ve bilgisayar koltuğunda bağdaş kurarak oturma diye lanet bir alışkanlığım vardı. Gel zaman git zaman duşa girip çıktıktan sonra vücudumda ki kanın ayaklarıma indiğini, ayaklarımda kan göllenmesi olduğunu fark etmeye başladık ailemle. Tabi doktor doktor gezdik ve sonunda sebebinin ne olduğunu anladık. Sol bacağımda varis ve damarda 0.5 mmlik bir yırtık(kaçak) olduğundan bahsetti doktorlar. Sonra hap kullanmaya başladım ve aynı durum ellerimde de görülmeye başladı. Doktorlar da en başta buna bir anlam veremediler çünkü ayağımda ki kızarmanın sebebi tamamen bacaklarda ki damarlardandı. Sonra yine doktor doktor gezmeceler başladı. En sonunda da karın bölgesinde bulunan atar damarın toplar damara baskı yapmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Hala hap kullanıyorum ve amelliyatın riskli olduğu söyleniyor. Umarım hayırlısı neyse o olur.
 
Derslerim istediğim gibi değil, gelecek kaygısı var. Bir de sokakta yürürken bile kendimi güvende hissetmiyorum malumunuz göçmenler yüzünden. Bunlar dışında Allah'a şükür sıkıntım yok.
 

Geri
Yukarı