İnceleme Haylou Moripods

Haylou Moripods TWS kulaklık incelemesi

İnceleme yapılacak kadar ürünü kullandım, ilk TWS kulaklığım olduğu için çok detaylı yazamayacağım ama ilk görüşlerim bunlar.

Kutu ve kutu içeriği

Kutu biraz basit ama ürün gayet güzel korunmuş; üstünde jelatin ve yanlarında sünger bulunmakta.
İçerisinden 1 adet Type-c kablo, kullanma klavuzu ve ürünün kendisi çıkıyor.


Tasarım

Kulaklığın kulağa giren yapısı Apple EarPods ile benzer, yan tarafı çok uzun değil fakat Airpods'a göre az da olsa bir tık kalın.
Kutu üstünde bir adet kırmızı led mevcut kutu ve kulaklıkları şarj etmeniz gerektiğinde yanıyor ve kutuyu şarj ederken de yanmakta.
Kutu gayet minimal ve AirPods'a göre biraz daha küçük, kutu dikey vaziyette durabiliyor ve kapağı mıktanıslı açtığınızda geri kapanmıyor.
Her 2 kulaklığın üstünde de ışık mevcut (mavi versiyonda mavi, beyaz versiyon da beyaz) bağlanmaya geçtiğinde yanıp sönüyor,
şarj olurken de açık kalıyor. Kulaklıkların şarj olduğunu ışıkları sönünce anlıyorsunuz.

7c74e35397744d67b09f52da94c3da13.jpeg


Ses kalitesi

Ses kalitesini genel olarak iyi buldum. Qualcomm 3040 çipi ve aptX adaptive bulunduğu için genel kalitesi güzel. Son ses seviyesi bana yüksek geldi.
Silikonsuz bir yapısı olduğu için kapalı ortamda %40 seviyesinden sonra dışarıya ses vermeye başlıyor.


Görüşme kalitesi

Görüşme yaptığım kişiler sesimin net, anlaşılabilir olduğunu söylediler, bu fiyata görüşme kalitesi gayet yeterli geldiğini söyleyebilirim.

Batarya kapasitesi

Kulaklıklar kendi başına 5-6 saat gitti benim kullanımımda, kutu ne kadar gider hesaplayamadım fakat 24 saat gittiği söyleniliyor.

Dokunmatik kontroller

Dokunmatiğin hassaslığı biraz fazla fakat takarken o bölge belli olduğu için sorun yaratacağını düşünmüyorum.
Kontrollerine gelirsek; 1 kere dokunduğunuzda durduruyor, 2 kere dokunduğunuzda ilerideki parçaya geçiyor, daha detaylısını resim olarak bıraktım.

firefox_EU45jRVhPr.png


Eksileri ve Artıları

Artıları


-Qualcomm3040 çipinin bu fiyatta bulunması.
-AptX adaptive desteği.

-Görüşme kalitesi.
-Bluetooth 5.2 desteği.

Eksileri

-Kutu üstünde şarj göstergesinin bulunmaması.
-Kızılötesi sensör yok (bu fiyat bandında pek göremedim.)
-Type-C kablosu tam oturmuyor kutuya (şarj ederken sorun yaratmadı.)


Son söylemek istediklerim

Genel olarak memnum kaldığımı söyleyebilirim, uzun kullanım deneyimi de biraz zaman geçtiğinde yapabilirim. Umarım yararlı olmuştur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında T13 yerine aldım, stokta yoktu bir türlü alamamıştım. Bu zamanda alınacak bir kulaklık değil ANC'li veya silikon yapılı bir kulaklık öneririm. Toplu alanlarda müzik dinlerken silikon olmadığı için dış sesleri neredeyse hiç kesmiyor.
T13 siparişi verdim ben de hocam böyle diyenler var diye.
 
Bilmiyordum şarj olayını ürünü almadım daha. QCY T13 almaya karar verdim geri. İyi yapmış mıyım sence? Siparişi verdim bu geceden önceki gece.


Ha bir de Air 3 le bu kulaklık kapışamaz hocam Air 3 çok daha iyi ve neredeyse 2 katı fiyatı denebilir. Abarttım sanırım ama biri 300 TL diğeri 500 TL.


T13 de de 7.2 mm sürücü var olması lazım ikisi toplam 14.4 oluyor.

T13 de iyi kulaklık, pişman olmazsınız. Ama şahsen ben silikonlu kulaklığı insan içinde kullanamıyorum. Dışarıyla bağını kesiveriyor.

Qcy modellerinin uygulaması var o açıdan istediğiniz ürünü bulmuşsunuz.

Sürücü çapı silikonlu modellerde daha küçük olur bu normaldir. 7mm bir hoparlör 14mm silikonsuz kulaklıktan daha iyi ses verecektir.
 
T13 de iyi kulaklık, pişman olmazsınız. Ama şahsen ben silikonlu kulaklığı insan içinde kullanamıyorum. Dışarıyla bağını kesiveriyor.

Qcy modellerinin uygulaması var o açıdan istediğiniz ürünü bulmuşsunuz.

Sürücü çapı silikonlu modellerde daha küçük olur bu normaldir. 7mm bir hoparlör 14mm silikonsuz kulaklıktan daha iyi ses verecektir.
Teşekkür ederim. Dışarıdan bağımın kesilmesi benim için iyi bir şey aslında. Gerektiğinde tekini çıkarırım benim için sorun değil.
 

Geri
Yukarı