Hazır sistemlerde ASUS B450M Dragon Bulk neden kullanılıyor?

Arkadaşlar herkes ASUS B450M Dragon Bulk'a kötü diyor ki ben de katılıyorum.
Ama neden İncehesap, İtopya vb. sitelerde diğer parçaları çok iyi olmasına rağmen bunların yanına (RTX 2060 Super, RX 5700 XT, RTX 2070 gibi ekran kartlarının ve R5 3600, R7 2700 gibi işlemcilerin yanına) bu ASUS B450M Dragon Bulk'u neden takıyorlar?

Satış oranı düşük, tercih edilmeyen, daha ucuza toptan temin edilmiş (Çin'e özel üretilen 3500X gibi), kronik sorun ihtimalli (bazı TUF, XFX serisi kartlar, James Donkey SSD gibi) vb. ürünleri hazır sistemlerle elden çıkarmak bu tür firmaların daha ucuza mal etmesini ve bu ürünleri elden çıkarıp kara dönüştürmesine yardımcı oluyor.

Bu nedenle genelde 1 parça bile değiştirdiğinde piyasa fiyatının üzerinde farklar ödemek zorunda kaldığın için o parçalarla toplanmış sisteme mecbur kalıyorsun.

Sektörün içerisinde biri olarak söylüyorum. Bulk anakartlar ve tray işlemciler tamamiyle kutu maaliyetinden kısmak için yapılıyor. En basit AMD işlemci kutusu 6$+kdv fiyatı bulunuyor. Ülkemizde cihaz toplamak zaten çok zor. Üreticide işlemciyi 50'li paket haline getirip özel bir kutuda yolluyor. Böylece 6$ üreticinin cebinde kalıyor ve bu 6$ ' ı tüketiciye indirim olarak sunuyor. Bu durum ne garanti durumunu değiştiriyor nede işlemcinin performansını ürün aynı ürün. Ki bu ücret üst model işlemcilerindeki kutularda dahada artıyor. Anakartlardada aynı şey geçerli beyaz kutulu anakart modelleri tamamen maaliyetten kısmak adına kutusuna baskı yapılmadan firmalara gönderiliyor. Böylece maaliyet düşürülmüş ve tüketiciye uyguna ürün sunulmuş oluyor. Hiçbir şekilde kutulu ürünle farkı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…