Hazırladığım hiçbir yemek lezzetli olmuyor

Ritalin

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2017
Mesajlar
66
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ne tuzunu ayarlayabiliyorum, ne pişme süresini, ne salçasını. Saatlerce emek vererek hazırladığım yemeği zorla yiyorum. Bu işin bir püf noktası yok mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapa yapa alışmak, püf noktası bu. Zamanla mesela koyduğunuz tuz fazla ise azaltın. Bu sefer az olursa, azıcık arttırın. Yağı fazla ise bir dahakine daha az koyun. Yaktıysanız daha az pişirin. Ve mümkünse aileniz ile yaşıyorsanız Anne, babanızdan izleyin ve yardım alın.
 
Kural 1: Yemek yaparken ona sevginizi verin, o da sizi mutlu etsin.
Yemek yaparken zevk almaya bakın. Zevkle yaptığınız bir şeyin kötü olmasına imkan yok.
 
Yazılı tariflere bire bir uymaktansa tecrübeli birinden tarif almak daha iyi olabiliyor, ve yaparken keyif almaya bakarsanız yukarıda da yazıldığı gibi lezzeti artacaktır :)
 
Deneme/yanılma/ders çıkarma ve tecrübe. 29 yaşındayım, çocukluğumdan beri yemek yapmayı çok severim. Yenilebilir yemekler yapabilmeyi 3 senedir beceriyorum. Her insan aynı içgrü ve yeteneğe sahip olmuyor, pratikle geliştirebiliyor kendisini.
 
Ben de çok güzel yemek yapıyorum ama sadece yaptığım yemeği ben beğenmiyorum. Yaptığınız yemekler damak tadınıza uygun olmayabilir. Başkasına da denetip görüş alın derim.
 
Bize yaptığın şeyin tarifini verirsen ve nasıl yaptığını anlatırsan yanlışlarını belki söyleyebiliriz.
 
Ben şahsen "Kesinlikle mükemmel olmalı! Yediğimde zevkten dört köşe olmalıyım!" demeyi uzun süre önce bıraktım. O zamandan beri yaptığım yemekler ve atıştırmalıklar güzel bir tada sahip. Ara sıra tarifin dışına çıkıp yeni lezzetler bulmaya da çalışıyorum ancak çok önerdiğim bir şey değil. Sonucu küçük ihtimal de olsa felaket olabiliyor. Kendinizi kasmayarak, sanki film izliyormuş veya Word'de yazı yazıyormuş gibi sakince hazırlamak etki edecektir. Annelerimizin bu kadar kolay hazırlamasının sebebi de zaten bu sakinliği her zaman korumaları.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı