Hazırlığı olan bir bilgisayar mühendisliği için AYT şart mı?

Merhabalar,
Öncelikle alanınla alakalı iki yıllık bölüm tercih edersen sana ek puan getiriyor. Sonrası için OBP puanının yarıya düşme olayını şu şekilde anlatabilirim:

Onun dışında bazı bilgisayar mühendisliği bölümlerinin hazırlığı olabiliyor. Benim tavsiyem hazırlığı olan bir bilgisayar mühendisliği bölümü tutturman olur.
@FIXTER, konuya geri dönüş yapar mısın?

Hocam pardon bazen çok yoğun oluyorum da unutuyorum. Hocam ben zaten tercih yapmadım o zaman sıkıntı yok teşekkür ederim. Hocam hazırlığı olan bir PC mühendisliği için AYT gerekli mi?

Hocam hazırlığı olan bir PC mühendisliği için AYT gerekli mi?
Mühendislik için AYT gerekli. Hazırlığı olandan kastınız acaba İngilizce hazırlık mı oluyor? Öyleyse zaten Hazırlık, üniversiteye yerleştikten sonra oluyor yani sınavı geride bırakmış oluyorsunuz.

Mühendislik için AYT gerekli. Hazırlığı olandan kastınız acaba İngilizce hazırlık mı oluyor? Öyleyse zaten hazırlık, üniversiteye yerleştikten sonra oluyor yani sınavı geride bırakmış oluyorsunuz.

Evet İngilizce hazırlık demek istedim.
Mühendislik için AYT gerekli. Hazırlığı olandan kastınız acaba İngilizce hazırlık mı oluyor? Öyleyse zaten hazırlık, üniversiteye yerleştikten sonra oluyor yani sınavı geride bırakmış oluyorsunuz.

Ama bu soruda o anlamda sormadım 4 yıllık için hazırlık dedi ya ona dedim.

Ama bu soruda o anlamda sormadım 4 yıllık için hazırlık dedi ya ona dedim.
Tam olarak ne demek istiyorsunuz anlamıyorum. Hazırlık dediğiniz şey zaten üniversiteye kayıt olduktan sonra başlıyor yani YKS'den çoktan çıkmış ve yerleşmiş oluyorsunuz. AYT falan kalmıyor artık.

Zorunlu hazırlığı muafiyet ile geçmiş biri olarak, konunun AYT ile ilgisi yok.

Önce bölümü kazanmanız gerekiyor. Eğer hazırlık zorunlu ise zaten doğrudan üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulunun öğrenicisi oluyorsunuz. Eğer benim yaptığım gibi muafiyet sınavlarına girip 1 sene kafadan kazanırsanız sizi mühendisliğe aktarıyorlar.

Mühendislik AYT alanından aldığı için evet şart, bazı bölümlerde de hazırlık isteğe bağlı olabiliyor. Ek olarak bölümler 4 yıllık olarak gözükür, hazırlığı varsa o program içinde belirtilir, 5 sene olarak belirtilmez yani.

Tam olarak ne demek istiyorsunuz anlamıyorum. Hazırlık dediğiniz şey zaten üniversiteye kayıt olduktan sonra başlıyor yani YKS'den çoktan çıkmış ve yerleşmiş oluyorsunuz. AYT falan kalmıyor artık.

Hocam dedi ya bazı mühendislik bölümlerinden hazırlıkları var diye yanlış anladım sanırım ben İngilizce hazırlıktan bahsediyordum.

@FIXTER, gene de değişen bir şey olmuyor ki. Hazırlığın YKS ile alakası yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı