Hazırlık bölümünde kaç yıl kalınabilir?

HooDue

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2020
Mesajlar
1.933
Makaleler
1
Çözümler
11
Arkadaşlar, 4 yıllık kamu yönetimi okuyorum. Hazırlık bölümü de var. Sorum şu: Kaç yıl kalırsam beni üniversiteden atarlar? Yani atma durumları var mı ben kayıt yeniledikçe? Veya nereden bilgi alabilirim bu konuda?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sildirirseniz gider. Ama şöyle bir şey var. Mesela kamu yönetimi okuyorum diyorsunuz benzer dersleri olan bir bölüme geçerseniz gördüğünüz dersleri saydırabilirsiniz. Onları ayrıca yeni geçtiğiniz bölümde görmezsiniz.
 
@HooDue, merhabalar.
Öncelikle hazırlığı bu sene bitirmek mecburiyetindesiniz. Eğer kalırsan seneye tamamen Türkçe olan bir bölüme geçiş yapabilirsin, kalmasan da gene de geçiş yapabilirsin. Ancak bu seneyi bitirme mecburiyetindesin. Onun dışında hazırlıkta kalman durumunda sene başında yapılacak olan muafiyet sınavına giriyorsun eğer başarısız olursan hazırlığı tekrarlıyorsun. İkinci sene de aynı şekilde kaldın diyelim, bölümle tamamen ilişkin kesilir. Tamamen Türkçe bir bölüme "1" seferliğe mahsus olmak üzere kaydınız yapılır. Onun dışında hazırlık sınavını verebilirsen tekrardan bölümüne kayıt yaptırabilirsin. Ama o süreç içerisinde öğrencilik haklarından yararlanamazsın, bir de azami öğretim süresinden de sayılmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı