Hazırlık muafiyet sınavını geçemezsem KYK bursum kesilir mi?

burka897

Hectopat
Merhabalar. Zorunlu hazırlık okuyorum, ilk senem ve KYK'den burs alıyorum. Bu dönem sonunda yapılacak muafiyet sınavına gireceğim ve geçeceğimi düşünüyorum ama olur da geçemezsem ve ikinci dönemde hazırlığa devam edersem bu sınıf tekrarı ya da başarısızlık olarak değerlendirilir mi? Bursum kesilir mi bilgisi olan var mıdır?

Merhabalar. Zorunlu hazırlık okuyorum, ilk senem ve KYK'den burs alıyorum. Bu dönem sonunda yapılacak muafiyet sınavına gireceğim ve geçeceğimi düşünüyorum ama olur da geçemezsem ve ikinci dönemde hazırlığa devam edersem bu sınıf tekrarı ya da başarısızlık olarak değerlendirilir mi? Bursum kesilir mi bilgisi olan var mıdır?
Evet. Zorunlu hazırlıkta kalınca KYK bursu kesiliyor, krediye dönüşüyor direkt.

Burs sadece "başarısız" olunduğunda kesilir. Muafiyet çok farklı bir mevzu. Normal öğrenim süren içinde, yani ikinci dönem hazırlık sınavını veremezsen bursun o zaman kesilir. Ama muafiyeti tavsiye etmiyorum. Çünkü çapraz gideceksin. Birinci dönem başını almadığın dersleri ikinci dönem ortasında alacaksın. Çapraz giden çoğu arkadaşım okulunu uzattı veya tamamlayamadı. Çok az bir azınlık mezun olabildi.

Burs sadece "başarısız" olunduğunda kesilir. Muafiyet çok farklı bir mevzu. Normal öğrenim süren içinde, yani ikinci dönem hazırlık sınavını veremezsen bursun o zaman kesilir. Ama muafiyeti tavsiye etmiyorum. Çünkü çapraz gideceksin. Birinci dönem başını almadığın dersleri ikinci dönem ortasında alacaksın. Çapraz giden çoğu arkadaşım okulunu uzattı veya tamamlayamadı. Çok az bir azınlık mezun olabildi.
Yani dönem arasındaki muafiyetten geçemezsem sıkıntı olmaz mı?Ve hocam ben dönem başlamadan önce yapılan muafiyete girmedim belki hazırlık bana bir şey katar diye ama yanıldım ve bana işkence gibi geliyor bildigim şeyleri(hemen hemen) her hafta 25 saat dinlemek.O yüzden yapabilirsem dönem arasında geçip ikinci dönemde bölümüme geçmek yerine dondurup,seneye başlamak istiyorum.

Zaten zorunlu hazırlık okuyorsun. Kaldı ki muafiyeti geçemeyince hazırlığı da geçemiyorsun. Dolayısıyla burs da kesilir.

Kesilmez. Şimdi konuyu dikkatli okuyunca demek istediğini daha iyi anladım. Sonuçta KYK için dönem sonu ortalamanıza bakılıyor. Ama hazırlıkta kalmaman lazım. Kalırsan kesilir.

Arkadaş dönem sonunda yapılan muafiyet sınavından bahsetmiş. Bursu kesilmez. Sene sonunda yapılacak olan Proficiency sınavından kalırsa bursu kesilir. Muafiyet sınavlarından kalınmasının KYK bursunun kesilmesine neden olması mümkün değil. Zaten zorunlu olarak alıyorsunuz. Sadece muafiyeti belki ara dönemde atlar 1 dönem az okursunuz diye yapıyorlar. Başarısız olmanız başarı durumunuza etki etmiyor. Yanlış bilgi vermeyin. Ben de hazırlık okudum.

@Culoksi hocam arkadaş dönem ortasındaki sınavı kast ediyor. O sınav zorunlu değil, kırılmaz dolayısıyla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı