HD 520 sistem oyun performansı nasıl olur?

İşletim sistemi
Windows 10

STROKERN

Hectopat
RAM
4 GB ram
Ekran kartı
HD 520
İşlemci
Intel i3 6006
Intel i3 6006 4 GB HD 520 RAM 3.6 kullanılabilir sistemde 1.6'sini kullanıyor 2 GB kalıyor hayliyle RAM yetmiyor CS gibi oyunları eskiden çok sıkıntı çekmeden oynardım ama şu an RAM neden bilmem iyice yetersiz gelmeye başladı CS'de vs FPS düşüklüğü ve drop var. 4 GB RAM'i çıkarıp (tek slot var) 16 GB RAM taksam ne kadar performans artışı olur ? En azından CS Valorant düşük ayarlarda akıcı şekilde açar mı? İnternette oyun videoları var ama videodan videoya bazen çok fark olabiliyor bende bilen birine sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler, sistemlerimiz çok benzer ve CS:GO, Valorant gibi oyunları açabilecek bir sisteme sahibiz. Açar fakat akıcı oynatmayabilir. 30 FPS üstü akıcı olarak geçiyor en fazla alacağınız FPS değeri CS:GO'da 30-40 FPS olur. Rekabetçi oyunlarda bu değerler oldukça yetersiz. Sistem maalesef oyun için uygun değil. Ram upgrade yaparsanız sistemi biraz daha rahatlatmış olursunuz ve en azından günlük işlerinizi halledebilirsiniz.

İyi günler, sistemlerimiz çok benzer ve CS:GO, Valorant gibi oyunları açabilecek bir sisteme sahibiz. Açar fakat akıcı oynatmayabilir. 30 FPS üstü akıcı olarak geçiyor en fazla alacağınız FPS değeri CS:GO'da 30-40 FPS olur. Rekabetçi oyunlarda bu değerler oldukça yetersiz. Sistem maalesef oyun için uygun değil. Ram upgrade yaparsanız sistemi biraz daha rahatlatmış olursunuz ve en azından günlük işlerinizi halledebilirsiniz.
RAM oyunlara fazla etki etmiyor ama oyun yeteri kadar bellek tuketmediği zaman az FPS veriyor. 4 GB da neredeyse hiçbir oyuna yetmiyor. 16 ile 8 GB RAM'in rekabetçi oyunlardaki performansı neredeyse aynı olur.

Ek olarak yaşadığınız drop sorunu muhtemelen RAM kaynaklı. Uzun lafın kısası evet, performans artışı olur fakat çok bir şey beklemeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı