HD 5670 sistem oyunda ekran gidiyor

YaVuZ kUdReT61

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
461
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AMD Radeon HD 5670 ekran kartına sahibim oyun oynarken nedense bir anda 3-4 saniyeliğine ekran gitmeye başladı, bir şey olmaz dedim ama bu sürekli arttı. Şimdi de oyun açılmıyor açılıyor ama oynanmıyor.
Örnek: NFS Most Wanted 2 53C ile oynuyorum Low ayarlar 1366x768 çözünürlüğünde 2X MSAA, bu olmazsa %56'larda çalışıyor. Bunu artırarak hem FPS hem de kalite yükseliyor.
%98 ila %100 arasında gidip geliyor.
2X MSAA açık olmadığı zaman 51C oluyor.

Derecelerle soruna neden girdim çünkü YouTube'da sıcaklıklar ile ilgili bir şeyler dedi şimdi 42C oluyor ama sorun devam ediyor.

Sistem.
AMD Phenom (tm) X4 proccesor 3.30GHz.
AMD Radeon HD 5670.
4 GB HyperX 2200MHz RAM.
SSD 240GB - 160GB HDD.
350W PSU.

Denediğim çözümler.
VGA kablosunu silmiştim birkaç kere işe yaramıştı ama sonra yine oldu (silmek, temizlemek manasında).
 
Son düzenleyen: Moderatör:
10 yaşında bir kart artık böyle sıkıntılar vermesi normal karşılanmalı bence. Oyun sırasında sıcaklıkları takip ediyor musun? Termal macununu yeniledin mi? Eski AMDkartlar driver konusunda çok seçicidir driverlerini de DDU ile silipi AMD sitesinde önerilen Crimson Edition driveri yüklemeni tavsiey ederim. Ama benim tahminim ekran kartı çipinin altındaki lehimlerin özelliğini kaybettiği yönünde.
 
Oyun sırasında sıcaklıklar gözümde MSI afturburner açık olmazsa o benim için oyun sayılmaz oyun sırasında %70'in üzerine çıktığı vakitler 53C oluyor maksimum Google üzerinden baktığım zaman bu ekran kartında sıcaklığa dayanıklı konsetürler varmış 65C sonrası tehlikeli diye araştırdım buldum

Oyun yani ekran kartı sürücülerini AMD catayls Control Center diye kendi sitesinden takip ediyorum en son çıkan 07/2/2016 yılında çıkan kalite ve oyuna yardımcı destek yazılımını güncelledim

Dediğiniz bir şeyde kafam karıştı çipinin altındaki lehimlerin özelliğini kaybetti ise bunu nasıl düzeltebilirim biliyor musunuz?
Oyun sırasında sıcaklıklar gözümde MSI afturburner açık olmazsa o benim için oyun sayılmaz oyun sırasında %70'in üzerine çıktığı vakitler 53C oluyor maksimum Google üzerinden baktığım zaman bu ekran kartında sıcaklığa dayanıklı konsetürler varmış 65C sonrası tehlikeli diye araştırdım buldum.

Oyun yani ekran kartı sürücülerini AMD catayls Control Center diye kendi sitesinden takip ediyorum en son çıkan 07/2/2016 yılında çıkan kalite ve oyuna yardımcı destek yazılımını güncelledim.

Dediğiniz bir şeyde kafam karıştı çipinin altındaki lehimlerin özelliğini kaybetti ise bunu nasıl düzeltebilirim biliyor musunuz?

Artık bir sorun gerekmiyor ekran kartı maalesef öldü ya da artık çalışmayı durdurdu.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı