HD 5670 Sistemin Performansı Nasıl?

MertDemir

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
DonanımMeraklısı
Merhabalar. Fx 8320 stok fan kullanıyorum. Akdeniz bölgesi sıcak olduğu için biraz işlemci fanı dayanmıyor gibi sesli ama soğutuyor fazla ısınmıyor gibime geldi. Ekran kartım PowerColor HD 5670. Şimdi altına Watch Dogs'da test yaptım sonuçlarını yazıcam kötüyse bildirin.

Watch Dogs 1280*800 Medium 30FPS
Cpu 45-50 derece Maximum
Gpu 65-70 Derece Maximum

Odanın kapıları falan heryer kapalı elimden geldiğince zorladım. CPU 50yi görmedi, 47 derece falandı. Gpu 68 den fazla çıkmadı. PC 7-8 saattir açık. Stok fan zaten değiştiricem elinde sonundada acilmi değiştirmem gerekiyormu ? Gpu zaten Msı Gtx 750 Ti Twin Frozr Gaming alıcam. Cpu fanı acil almam gerekir mi ?

Bütçem buna yetiyor daha fazlasını alırsam. Gtx 750 Ti ertilemem gerekicek. İyimidir gene 10-20 derece düşürürmü ?
Cooler Master Blizzard T2 Mini İntel Lga 775/1155/1156 & Amd Am2/Am3/Am3+/Fm1 - Vatan Bilgisayar

Asus'un soğutması MSI'ınkine göre daha iyi soğutuyor diye biliyorum. CPU Fanı almanıza gerek yok gayet normal çalışıyor. Stabil 42-45 derece olur, sizin oralar sıcak olduğu için biraz daha ısınıyor ancak performansa gerçekten büyük bir zararı olmayacaktır. Ekran kartını MSI alırsanız, daha iyi bir hava akımı oluşturmanız gerekecektir. İyi günler. :)
Not: Özür dilerim son linki görmemişim. 10-20 derece farketmez öyle kolay değil, 45-50'den 40-45'e düşer o ayrı konu. :)

Yukardaki değerlere bakılıcak olursa soğutma almanıza gerek yok çünkü cpu'nuzun ısınmasında sorun yok.Msı Gtx 750 Ti Twin Frozr Gaming almakta doğru bir karar vermişsiniz.

Sen yine iyisin 45-50 derece benim cpu 60-65 derece oluyor.

Zaten bilgisayar normal dolaşırken internette ses çıkarmıyor. Mesela şuan pc açalı 15 dk oldu.

Cpu 20-35 derece arası gidiyor.
Gpu 40-45 arasında.

Teşekkürler sessiz çalışıyor şuan fakat oyunlara girerken ses artıyor. Gece rahatsız edebiliyor biraz. Alıcak olursam yukarıdaki soğutucuyu almamda sakınca varmı ?

Almanda sakınca olmaz ama senin cpu normal çalışıyor benimki hiçbir yapmadığım halde 41 derece eğer ama eğer cpum ısınıyor diyorsan termalmacun almanı öneririm.

Zaten bilgisayar normal dolaşırken internette ses çıkarmıyor. Mesela şuan pc açalı 15 dk oldu.

Cpu 20-35 derece arası gidiyor.
Gpu 40-45 arasında.

Teşekkürler sessiz çalışıyor şuan fakat oyunlara girerken ses artıyor. Gece rahatsız edebiliyor biraz. Alıcak olursam yukarıdaki soğutucuyu almamda sakınca varmı ?
Yukardaki soğutucu gayet iyi bir soğutucu, almanda sorun olmaz. GPU değerleride CPU değerleride normal.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı