HD 6670 oyunlarda takılma ve siyah ekran

fyzdl.jpg


Oyun oynarken en yüksek sıcaklıklar böyle oluyor arkadaşlar. PC takılıyor fakat bilgisayar normal çalışıyor. Görev yöneticisini kullanarak oyundan çıktığımda 10 defa takılıyorsa 1'inde veya 2'sinde yeniden başlatıyor bilgisayar. BIOS sürümüm günceldir diye tahmin ediyorum daha önce hiç güncellemedim BIOS'u. Nasıl olur bilmiyorum. Evet, ekran kartım duruyor ama bence karttan da değil. CPU Turbo Boost'u kapattım. Belki yük bindiğinden yapıyordur diye. BIOS pilini çıkarttım taktım. Azaldı gibi sanki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar daha önce HD 6670 ekran kartımdan kaynaklı olduğunu sandığım donma problemi var diye konu açmıştım. Fakat problem ekran kartından değilmiş. Garantiye götürdüm bütün testlere sokuldugunu ve hiç bir probleminin olmadığını söylediler. Sizce problem ne olabilir?

Kaç haftadır inanın kafayı yemek üzereyim. Bu kartı önceden XP'de kullanırken hiç bir problem yoktu, hem de eski bir sistem ile. Yeni sistem toplayıp ve Windows 7 64 Bit'e geçtikten sonra bu problemim başladı.

Problem; Sadece oyunlarda 5-10 saniyelik ekran kararıyor fakat oyun devam ediyor. Sesler geliyor, 5-10 saniye sonra oyun kendine geliyor ve devam ediyor. Yaklaşık 20 dakika gibi bir süre sonra tekrar aynı problemi yapıyor. İnanın kafayı yemek üzereyim. O kadar para verdim Anakart, PSU, RAM, işlemci aldım, böyle bir hatayla karşı karşılaşıyorum. Sizce sorunum neden olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.
(Bu arada hala tüplü Philips monitör kullanıyorum acaba hertz olayından kaynaklanıyor olabilir mi?)

Bu arada aldığım sistemim şöyle.

- Amd FX 6100 3.3 GHz
- ASUS M5A78L-M LX V2
- Xıleance 500 Watt PSU
- G.skill Sniper 1600 MHz 4x2 8 GB RAM
- Sapphire HD 6670 2 GB DDR3
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır malesef problem ekran kartında degil. Eski ekran kartım ile denedim yine aynı problem oluyor malesef. Dediğim gibi ekran kartı garantiye gitti ve hiç bir problemi olmadığı belirtildi. Bu arada BIOS'u da güncelledim, yine aynı.
 
Oyunlarda 5 saniyelik donma sonrası ekran kapanıp açılıyormuş gibi oluyor fakat arkadan ses devam ediyor. Daha sonra ekran düzeldiğinde oyun kaldığı yerden devam ediyor, arada da çok ama çok seyrek mavi ekran verebiliyor. Bu olay başladığından beri 3 haftadır ikinciye oluyor... Denemediğim şey kalmadı: RAM'leri tek tek denedim, başka ekran kartıyla denedim, BIOS güncelledim, AMD Catalyst güncelledim. Yine de problem ortadan kalkmıyor. Tam oyunun en heyecanlı yerinde donuyor.

Yeni sistem toplamıştım (ekran kartım ve HDD eski bilgisayarımdan) Sistem şöyle:

- Windows 7 Ultimate 64-Bit
- Amd FX-6100 3.3Ghz
- 8 GB G.Skill 1600 Mhz CL9 4x2
- Asus M5A78L-M LX V2 Anakart
- Xilence 500W
- Sapphire HD6670 DDR3 2 GB
- Seagate Barracuda 16 MB 7200 Rpm Sata 2

Şimdi gelelim asıl mevzuya. Oyunlardaki o donma anında hardiskten tıkır tıkır ses geldiğini ve ses kesilince oyunun devam ettiğini gözlemledim. Oyun dışında masaüstündeyken de tıkır tıkır ses yapıyor HDD. Sizce problem bundan kaynaklı olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aklıma ilk gelen Bad Sector olabilir. Bu da benim bildiğim kadarıyla düzeltilebilen bir sorun değil. Bazı programlar var hata tespiti ve onarımı için ama ben onarma kısmından biraz şüpheliyim. Yine de şansını bir dene istersen.
 
Bu sorunun nedeni şudur neden bahsettiğini anladım sanırım. Oyun bir ara donuyor ve oyundaki sesler süreki tekrarlanıyor veya dırrrrr diye ses geliyorsa bu işlemci sıcaklığından kaynaklıdır.

Her şeyi denedin peki format atmayı denedin mi? Bir de işlemcinin sıcaklık değeri nedir?
 
Bu sorunun nedeni şudur neden bahsettiğini anladım sanırım. Oyun bir ara donuyor ve oyundaki sesler süreki tekrarlanıyor veya dırrrrr diye ses geliyorsa bu işlemci sıcaklığından kaynaklıdır.

Her şeyi denedin peki format atmayı denedin mi? Bir de işlemcinin sıcaklık değeri nedir?

İşlemci sıcaklığı ile format arasındaki bağlantını beğendim..

Problemi yaşadığın oyun online mı? Eğer online ise ağ sorunundan dolayı delaylar yaşabilirsin. Ama bu mavi ekran vermeye kadar gitmez.

Ov gözümden kaçmış sen ekran kartını belirtmemişsin!! Darboğaz olabilir..

Ekran kartına fazla bindirmelerde bu anlattığın olay ile karşılaşılabiliyor. (Ama harddisk sesi ne alaka.)
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı