Yaklaşık 1500 Tlye bir pc toplamaya karar vermiştim ve şu anda pc hazır sadece almak kaldı. Ekran kartımı hd 7850 seçtim. Bu aralar sitelerde bf4'le ilgili bir çok sistem gereksinimleri verilmiş. En son technopat.net'teki uplayden alınan sistem özelliklerine göre hd 7850 ile sp de , mp de ( 64-32-16 kişilik ) nasıl performanslar alırım ? Hangi grafik ( ultra , high vs. ) 'te oynarım söyleyebilir misiniz ?
Daha kesin bir bilgi paylaşılmadan, kesin şu değeri alırsın diyemeyiz. Bütün bilgiler garanti olsun, zaten test sonuçları yayınlanacaktır. O zaman görürsün hangi kartın kaç değer aldığını.
60 civarı almak için medium... High'da 30-40 belki, Ultra'da 15 diye tahmin ediyorum... 330 TL'lik karttan mucizeler beklemeyin.. Tamam iyi kart, F/P canavarı ama yükseklerde de uçmanın lüzumu yok...
Crysis Warhead, Full HD, Ultra Quality, 4x MSAA ayarlarda tahmini 20-25 FPS oynadığını varsayarsak ve oyunun grafiklerini göz önüne alırsak-ki bence mükemmel- sen bu oyunu yüksek ayarlarda, 1920x1080 çözünürlükte- benim bir zamanlar GTAIV ü 3650 ile 1280x1024 çözünürlükte belli aralıklarla donarak oynadığım gibi - oynarsın. Monitörünün çözünürlüğü önemli derecede etkiliyor burada. Ben 5770 de hafif bir O.C ile çoğu oyunu 2013 e kadar en yüksek ayarlarda 1280x1024 çözünürlük ile oynadım. Full HD 107 ekran LCD ye bağladığımda ise performans düşüşü yaşadım, ayarlarını hiç değiştirmeden çözünürlüğün 1920x1080 olmasıyla donmalar başladı. Black Ops II de 1280x1024 çözünürlükte çok iyi performans aldım. En yüksek ayarlarda hiç donmadan saatlerce oynayabildi benim bilgisayarım. Fan hızı %70 idi ama.