HD 7850 vs GTX 950

40724

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, ben de şu an Powercolor HD 7850 2GB 256Bit var ama bu ekran kartı 600W ile çalışıyor (sabah akşam PC açık olur benim) dolayısıyla aylık 150₺ elektrik geliyor. Ben de nVidia ekran kartlarına baktım ve bütçeme uygun olarak GTX 950 buldum.

Sormak istediğim alacağım ekran kartı, kullandığım ekran kartından daha iyi performans verir mi yoksa aynı performansı mı alırım? Bir siteden karşılaştırmasını yaptım fakat emin olmak için bilgili kişilere sormak istedim.

Kullandığım : Powercolor HD 7850 PCS+ GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
Alacağım : Asus GeForce GTX 950 STRIX GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

Bit olarak kullandığım ekran kartı iyi fakat GTX 950 ekran kartı 150W harcıyor.

Karşılaştırma sonucu: Nvidia GeForce GTX 950 Asus DirectCU II OC Strix Gaming 2GB Edition compare AMD Radeon HD 7850 PowerColor PCS+ 2GB Edition GPU

Son düzenleyen: Moderatör:
Hd 7850 iyi bir ekran kartı. Ben kullandım üç sene sağlam ekran kartı gtx 960 alcağına, hd7850 daha bence daha uygun. Fiyat ve performans olarak.

Ben daha güncel bir ekran kartı olan GTX 1050 almanızı öneririm. Eğer bütçeniz yetiyorsa GTX 1050Ti'ye de yönelebilirsiniz. Benim önerdiğim ekran kartları daha güncel ve daha az enerji tüketiyor. HD 7850 ise sanırım F/P olarak iyi bir ekran kartı.

Merhaba arkadaşlar, ben de şu an Powercolor HD 7850 2GB 256Bit var ama bu ekran kartı 600W ile çalışıyor (sabah akşam PC açık olur benim) dolayısıyla aylık 150₺ elektrik geliyor. Ben de nVidia ekran kartlarına baktım ve bütçeme uygun olarak GTX 950 buldum.

Sormak istediğim alacağım ekran kartı, kullandığım ekran kartından daha iyi performans verir mi yoksa aynı performansı mı alırım? Bir siteden karşılaştırmasını yaptım fakat emin olmak için bilgili kişilere sormak istedim.

Kullandığım : Powercolor HD 7850 PCS+ GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
Alacağım : Asus GeForce GTX 950 STRIX GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

Bit olarak kullandığım ekran kartı iyi fakat GTX 950 ekran kartı 150W harcıyor.

Karşılaştırma sonucu: Nvidia GeForce GTX 950 Asus DirectCU II OC Strix Gaming 2GB Edition compare AMD Radeon HD 7850 PowerColor PCS+ 2GB Edition GPU
Ilk olarak tüm sistem özelliklerini yazarmisiniz eğer islemciniz darboğaz yapmazsa biraz daha para biriktirip 1050Ti alabilirsiniz bana göre bu daha mantıklı olur

Hd 7850 iyi bir ekran kartı. Ben kullandım üç sene sağlam ekran kartı gtx 960 alcağına, hd7850 daha bence daha uygun. Fiyat ve performans olarak.
Fiyat olarak daha ucuz ama kullandığı elektrik miktarı gtx960in fiyatını karsiliyor

Watt başına daha yüksek performansa sahip bir ekran kartı bakıyorsanız GTX1050 veya 1050ti modellerine yönelebilirsiniz. Her iki kartta 75 Watt TDP ye sahip.
Ayrıca bu zamandan sonra GTX 950 alınmaz bu da aklınızda bulunsun.

@Ichimaru Öyle mi? Ben 950 görüyorum. Galiba yanlış görüyorum...

HD 7850'den en az RX 470'e geçmenizi öneririm ki bir fark olsun. :) Daha alttaki kartlar için değmez bence. Güç tüketimi olarak RX 470 iyidir. İsterseniz 570 veya 580'de tercih edebilirsiniz bütçenize göre.

@Ichimaru Öyle mi? Ben 950 görüyorum. Galiba yanlış görüyorum...

HD 7850'den en az RX 470'e geçmenizi öneririm ki bir fark olsun. :) Daha alttaki kartlar için değmez bence. Güç tüketimi olarak RX 470 iyidir. İsterseniz 570 veya 580'de tercih edebilirsiniz bütçenize göre.
Pardon yanlış görmüsum yine de sistem bilgilerini yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz en azından işlemcinin hangi kartlara darboğaz yaptığını anlariz

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı