HD Graphics ile oyuna girince kasıyor

hasandural43

Centipat
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar. Acer Aspire e-5 571g kullanıcısıyım. Bilgisayarımda 840M ve Intel HD Graphics olmak üzere 2 farklı ekran kartı mevcut. Ekran kartlarının driverleri güncel olmakla birlikte herhangi bir oyuna girmeye çalıştığımda oyun açılmıyor ve bug report formu veriyor. Oyunun açılması için Intel HD Graphics'i devre dışı bırakmam gerekiyor fakat bırakınca oyun oynanmicak derecede kasıyor. DDU ile driver kaldırıp eski sürüm driver yüklemeyi de denedim fakat bir yararı olmadı. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
Laptobunuzu şarja bağlı şekilde oynamayı deneyin. Oyunlarda 840m daha iyi performans verecektir.
Nvidia Denetim masasından Maksimum performansı tercih edin. Bu şekilde rahatça oyun oynayabilirsiniz.
 
Çözüm Olabilecekler
Nvidia Denetim masasından yüksek performanslı nvidia işlemciyi seç
Gireceğin oyunu sadece nvidia gpu ile çalıştırmayı dene , Intel HD Graphics'i devre dışı bırakma
HD Graphics Vramini artırmayı deneyebilirsin
Ekran kartında problem olabilir yada sistemin yetersiz olabilir oyun için

Ayrıca oynadığın oyunlar neler ?
 
Arkadaşlar dediğiniz tüm yöntemleri önceden denedim zaten oynadığım oyunlar Dark Souls 1 ve hades. İkisi içinde ekran kartımın ve sistemimin yettiğini düşünüyorum.
 
Oyunu açtığınızda düşük fps alıyorsanız büyük ihtimalle harici ekran kartınız devreye girmiyor veya ısındığından saat hızını düşürüyor olabilir ısınma sorunu yaşıyor musun peki
 
Bunun gibi bug reporterlar ya da oyun direk çalışmayı durdurdu hatası veriyor.
 

Dosya Ekleri

  • dsa.png
    dsa.png
    41,3 KB · Görüntüleme: 33
@ArdaRiche1 hocam yazım kuralları ve noktalama işaretlerine dikkat etmenizi tavsiye ederim, kısa süreli de olsa kısıtlama veriyorlar.
NVIDIA ayarlarından oyunu harici grafik kartıyla çalışacak şekilde seçin. Laptop prize bağlı ve yüksek performans modunda olsun. Ekran kartı sürücülerin de yeni ise eğer başka bir oyunda daha dene. Farklı oyunlarda da aynı şekilde sorunlar yaşıyorsan eğer ekran kartında bir arıza olabilir. Oyun içindeyken GPU ve CPU değerlerini test edip buraya ekran görüntüsünü atarsan daha net konuşabiliriz.
 

Geri
Yukarı