HD Tune Health değerleri normal mi?

Dostlar merhaba. Elimde kullandığım 4 TB HDD var. 2.5TB dolu ve bu aralar HD Tune ile taradıgımda şöyle bir ekran verdi. Acaba endişelenmeli miyim ya da ne önerirsiniz? Garantisi duruyor ama elimde başka HDD yok. 2.5TB veriyi nasıl taşıyacagım? Yardımlarınızı beklerim.
resim_2023-05-24_214951386.png

Diskte 512 sektör bulunuyor ve şu an 4 sektörü disk çalışmaya başladığı günden bu güne kullanılamayacak hale gelmiş. 4 olan sayı ilerler aynı kanser gibi belli bir sayıya ulaştığında disk ömrünü tamamlamış olur keşke Seagate tercih etmeden önce biraz araştırsaydınız neredeyse hiçbir modeli önerilmez bu markanın. Ben size benim tercihim olan WD (Western Digital) markasının disklerini öneriyorum. Bu diskin Blue adlı modelinin 350GB versiyonuna 15yıldır sahibim şu an 5 ölü sektörü bulunuyor.

350 değil 300müş öyle hatırlıyordum.

Son düzenleme:
Diskte 512 sektör bulunuyor ve şu an 4 sektörü disk çalışmaya başladığı günden bu güne kullanılamayacak hale gelmiş. 4 olan sayı ilerler aynı kanser gibi belli bir sayıya ulaştığında disk ömrünü tamamlamış olur keşke Seagate tercih etmeden önce biraz araştırsaydınız neredeyse hiçbir modeli önerilmez bu markanın. Ben size benim tercihim olan WD (Western Digital) markasının disklerini öneriyorum. Bu diskin Blue adlı modelinin 350GB versiyonuna 15yıldır sahibim şu an 5 ölü sektörü bulunuyor.

350 değil 300müş öyle hatırlıyordum.

Üzdü biraz :/ 1 sene yeni doldu ve henüz kullanımımı kısıtlayacak bir şey yaşamadım ama yaşar mıyım diye sormak istedim ya da garantiye versem ne olur gibi sorular vardı aklımda, teşekkürler.

Üzdü biraz :/ 1 sene yeni doldu ve henüz kullanımımı kısıtlayacak bir şey yaşamadım ama yaşar mıyım diye sormak istedim ya da garantiye versem ne olur gibi sorular vardı aklımda, teşekkürler.

Bu tür disklerin tekrardan garantiye gitme durumunda ne değişir hiçbir fikrim yok çünkü sektörün düzeltilmesi sizin belki de verilerinizin olduğu kısmında zarar görmesi anlamına gelir. Ayrıca diskin bu tür hataları almasında siz çok önemli bir etken değilsiniz. Ben örnek verdiğim diski eski bilgisayarımda 2008 yılında aldım o günden bugüne sapa sağlam ayakta. Ben 5 demiştim benimki de kanser gibi çoğalmış ve 16 sektör olmuş.

1684955739248.png

1684955771093.png

Görüntüler burada uygulama Hard Disk Sentinel.

Bu tür disklerin tekrardan garantiye gitme durumunda ne değişir hiçbir fikrim yok çünkü sektörün düzeltilmesi sizin belki de verilerinizin olduğu kısmında zarar görmesi anlamına gelir. Ayrıca diskin bu tür hataları almasında siz çok önemli bir etken değilsiniz. Ben örnek verdiğim diski eski bilgisayarımda 2008 yılında aldım o günden bugüne sapa sağlam ayakta. Ben 5 demiştim benimki de kanser gibi çoğalmış ve 16 sektör olmuş.

Eki Görüntüle 1792010

Eki Görüntüle 1792013

Görüntüler burada uygulama Hard Disk Sentinel.

O zaman bir şey yapmama gerek yok henüz? Ya da yapamam da zaten :/

Dosya Ekleri

• resim_2023-05-24_222949752.png
    resim_2023-05-24_222949752.png
    76,8 KB · Görüntüleme: 49
Onu boş verin hocam benim geçen SSD bozuldu garantiye verdim o gelene kadar bununla açıyorum PC'yi ama diğer diski kullanıyorum depolama olarak :p ama bu diğerine zarar vermez değil miii.

Vermez fakat diğer disk geldiğinde Windows'u sakın taşımaya çalışmayın. Kopyalamaktan bahsediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı