HD Tune Pro test sonuçları analizi

Arkadaşlar 2017 model lenovo ideapad 510 i5 7200u 8gb 1tb hdd bilgisayarım var çok problemli bir makine yaklaşık 1 saatte açılıyor donma kasma germe ne ararsanız var bazen hiç açılmıyor çalışırken tırtırtır ses yapıyor bi de. Geçen sene format attık ama kısa zamanda yine böyle oldu. Yukarıda ki yorumlarınıza istinaden hd tune Quick scan testi yaptım biraz kırmızı sonuçlar. rica etsem yardımcı olursanız sevinirim makineyi nasıl kurtarabiliriz.

Arkadaşlar 2017 model lenovo ideapad 510 i5 7200u 8gb 1tb hdd bilgisayarım var çok problemli bir makine yaklaşık 1 saatte açılıyor donma kasma germe ne ararsanız var bazen hiç açılmıyor çalışırken tırtırtır ses yapıyor bi de. Geçen sene format attık ama kısa zamanda yine böyle oldu. Yukarıda ki yorumlarınıza istinaden hd tune Quick scan testi yaptım biraz kırmızı sonuçlar. rica etsem yardımcı olursanız sevinirim makineyi nasıl kurtarabiliriz.
Quick scan yaptığında bile bad sector(kırmızı kutuların temsil ettiği bölgedeki bazı kümeler) çıktıysa tam taramada daha fazlası da çıkar. Bunlar artık ölmüş veya beklemede olan noktalardır. İlk zamanlar görülenler kullanımdan çıkarılarak yedekleri tahsis edilir ama bir noktadan sonra artık dayanılmaz bir hal alır. Gürültülü ve yavaş çalışma da buna işarettir. Yani HDD ölüme yakın. Önemli verileri kurtarıp daha sonra yeni bir SSD/HDD alınabilir. Tabi eski diski low level format ile birazcık düzeltme şansı da var. Daha iyi fikir elde etmek için diski kendi raporuna(SMART tablosuna) da bakmak lazım. Aynı HD Tune programında bu kısma bakılabilir ama daha güncel bir programı tavsiye ederim. Örn; Crystal Disk Info, Hard Disk Sentinel

Ayrıca bu konu baya eski. Kendine yeni konu açarak mümkünse SMART veya yüzey taraması sonuçlarının da ekran görüntüsünü paylaşırsan daha fazla kişiye ulaşıp daha iyi yardım alabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı