HD Tune Pro test sonuçları analizi

Kriontex

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
519
Çözümler
2
Scan.PNG


Bu normal 2 saat süren tarama 1 kırmızı.

Quick.PNG


Bu ise hızlı tarama normalde en alttaki gri değil o da yeşil olurdu. Sonuç nedir?
 

Dosya Ekleri

  • Quick.PNG
    Quick.PNG
    65,4 KB · Görüntüleme: 125
Şu anlık yapmam gereken bir işlem var mı?

1 ay.

Diski güzel ve temiz kullanın en az 20 GB boş bırakın alış süresine göre orta dereceli ama doğru kullanırsanız pek sıkıntı çıkmaz.
 
Diskte bozuk sektör var. O sektörden veri okunduğu an ya da o sektöre veri yazdığın an işletim sistemi hata verir ve çöker. Garantisi varsa direkt garantiye verin. HD Sentinel'den S.M.A.R.T. verilerini paylaşır mısın?
 
HD Tune hızlı taramada çıkmamış, normal taramada bad sector çıkmış. Ayrıca HDD Sentinel bozuk değil zayıf sektör demiş. Yani tahminimce 1 adet sektör için yeniden konumlandırma yapılmış (veya beklemeye alınmış). Bu, o sektörün iptal edilip yedek sektörlerden birisinin onun yerine kullanılmaya başlanması veya beklemeye alınmışsa bir dahaki okuma denemesinde akıbeti belli olur anlamına geliyor. Muhtemelen S.M.A.R.T. verilerinde reallocated sector count sayısı 1 olarak çıkar. Şu an için veri kaybı söz konusu değildir. Bundan başka, HD Tune tarama hızı yavaş olmuş. Diskin kendisi mi yavaş yoksa arkada başka işlem mi yaptınız, merak ettim. S.M.A.R.T. verisi paylaştıktan sonra bir de Crystal Disk Mark çalıştırın.

Şu an için teknik servisi ilgilendiren bir durum veya iade sebebi göremiyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı