HD4600 sisteme ekran kartı, islemci ve anakart tavsiyesi

EgemenHeart

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarlardan pek anlamıyorum. Biraz olsun yükseltmek istiyorum. Aşırı bir şeye girmeden orta halli bir yükseltme yapmak istiyorum. Tavsiyesi olan bu bilgisayarı ekran kartı olsun işlemcisi olsun ne yapabilirim? Çok bir bütçem yok. Yardımcı olabilecek varsa cok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230828_213346.jpg
    IMG_20230828_213346.jpg
    449,5 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_20230828_213402.jpg
    IMG_20230828_213402.jpg
    213,4 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemdeki tüm parçaların marka modellerini yazabilir misiniz?

En fazla harcayabileceğiniz bütçe nedir? Ayrıca depolamada ne kullanıyorsunuz? Kasanın Güç Kaynağı nedir ve Kaç Watt?

Sata /64MB CACHE WD3200AZRX diye bir şey kullanıyoruz depoda kasanın güç kaynağı ve watti bilmiyorum pek bilgim yok ne oldukları hakkında ve bütçe 4500 lira maksimum

Son düzenleme:
Valla net bir bilgi olmadan bilgisayar toplamak biraz riskli. Özellikle güç kaynağının yetersiz gelmesi durumunda bilgisayarınız çalışmayabilir.

Ayrıca bu sistemi yükseltmek çok ciddi sıkıntılı bir süreç. Parçalarınız çok eski, bundan dolayı ikinci el parçalarla yükseltme yapmanız gerekiyor. Diğer bir sıkıntı ise anakartınız. Anakart bu sistemi yükseltme konusunda elinizi çok daraltıyor. Elbette i7 3770 işlemcili, 16 GB Ramli Sata 3 SSD'li bir şekilde biraz gelişim kazanır. Ama dediğim gibi, ikinci ele bakılması gerekiyor.

Örnek vermek gerekirse:

gibi. Güç kaynağının da muhtemelen yetmeyeceğini düşünüyorum. 500W olması lazım böyle bir yükseltme yapmak için.

Ama en doğrusu ne diye soracak olursan, biraz daha para biriktirip uygun fiyatlı bir bilgisayar toplamak olur derim.

Valla net bir bilgi olmadan bilgisayar toplamak biraz riskli. Özellikle güç kaynağının yetersiz gelmesi durumunda bilgisayarınız çalışmayabilir.

Ayrıca bu sistemi yükseltmek çok ciddi sıkıntılı bir süreç. Parçalarınız çok eski, bundan dolayı ikinci el parçalarla yükseltme yapmanız gerekiyor. Diğer bir sıkıntı ise anakartınız. Anakart bu sistemi yükseltme konusunda elinizi çok daraltıyor. Elbette i7 3770 işlemcili, 16 GB Ramli Sata 3 SSD'li bir şekilde biraz gelişim kazanır. Ama dediğim gibi, ikinci ele bakılması gerekiyor.

Örnek vermek gerekirse:

gibi. Güç kaynağının da muhtemelen yetmeyeceğini düşünüyorum. 500W olması lazım böyle bir yükseltme yapmak için.

Ama en doğrusu ne diye soracak olursan, biraz daha para biriktirip uygun fiyatlı bir bilgisayar toplamak olur derim.
Bilgisayarımın kaç W olduğunu uzun uğraşlar sonucu öğrendim 400W'mış bilmem ne kadar işinize yarar ama genede söylemek istedim ve yanında şunlar yazıyor

Son düzenleme:
Söylediğim parçalarla 500W'lık bir PSU almanızda gerekiyor ikinci el veya sıfır.

Anakart Asus H61M-K
İşlemci i3 2100
Ekran kartı ATI Radeon HD 4600
6gb rami var
çok fazla bişey değiştirmeden yeterli bi performansa çıkmak istiyorsanız, ikinci elden işlemciyi 300-500 TL'ye i5 3470/3570'e çıkarıp ikinci elden 1500-1800 TL'ye ekran kartını GTX 1650 veya RX 6400'e çıkarabilirsiniz. O ekran kartları 400W'lık bir PSU ile bile kolayca kullanılabilir. Geri kalan para ile de RAM'ı yükseltebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı