Aslında bende de yakın zaman önce benzer bir disk vardı. 8 yıllık dizüstü bilgisayarımı malulen emekliye ayırdım. Yeni sistemimde de maddi olarak son raddeye kadar zorladığım için depolama ve diğer bazı yerlerden kısıp hdd almamıştım. Depolama yetersiz geldiği için o eski bilgisayardaki 2,5" 500GB harddiski değerlendirmek istedim.
Diskin ilk 20GB'lık kısmına denk gelen bir recovery bölümü vardı. Packard Bell (aynısını Acer da yapardı) bu bölüme bir Windows kurulumu ve cihaza özel sürücü ve yazılım deposu bırakmış. Bu bölüm ile çok kolay bir şekilde ilk geldiği güne benzer sıfırlama yapardım. 1 yıl önce format attıktan sonra o bölümden yükleme yaparken hata almıştım. O gün bozuk sektör olduğundan şüphelendim. O bölümün 5 DVD'lik yedeği vardı ve oradan yüklemiştim. Neyse mevzuya dönersek, diskte bozulma olduğunu bildiğimden ötürü Hiren's Boot CD PE indirip USB bellek hazırladım. Önce diske low level format attım. Sonra HD Tune ile taradım. Aşağıdaki tablo çıktı. Tahmin ettiğim gibi recovery partition kısmının içinde (ilk 13-14GB'lık kısım) bozukluk vardı. Ayrıca diskin son kısımlarında gözüken ve benim farkında olmadığım başka bozuk bölüm çıktı. Arada uzunca bir sağlam bölüm görünce diski "düşük öneme sahip" dosyaların depolanması için kullanmaya karar verdim. O araya denk gelen 420GB'lık bir bölüm oluşturdum ve şu an oyun kurulum dosyalarını orada tutuyorum. Acil olarak alan gerekirse kullanacağım.
Siz de böyle bir şey düşünebilirsiniz. Aksi halde o diski kullanmanızı tavsiye etmem. Hatta bir sata ssd almak daha iyi olabilir. Windows 10 kullanmayı düşünürseniz epey hızlanacaktır. Bilgisayar eski ve upgrade yapmayı hak etmese bile o ssd takviyesi ile bir müddet daha günlük kullanım için o bilgisayar kullanılabilir.
Eki Görüntüle 496687