HDD için %81 sağlık oranı düşük mü?

Typer31

Hectopat
Arkadaşlar HDD'min sağlık durumu normal mi? Sabah kalkıp bilgisayarı açtığım zaman "GARRRRR" diye ses geliyor tahminimce HDD'den geliyor. Ben de sağlık durumuna bakayım dedim baktım %81'de sağlık, normal mi_

HDD Health programı ile sağlık bu. Garantilik durumu var mı o GARR sesi ile ilgili?
Not : HardDisk Seagate Barracuda 1TB 1 yıllık

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık durumu kontrolünü HDDtune programı ile bakmak daha sağlıklı olacaktır. Bu programda da renk yeşil daha. Yani kırmızı kısma gelmemiş %81'lik iş görür demek istiyor.

HD Tune programını yükleyin. Health bölümünün fotoğrafını buraya atın. Bir de Error Scan yapıp(Quick Scan’ı seçme) onun da fotoğrafını atın.

CrystalDiskInfo yazılımı ile sağlık durumu ve diğer bilgilerin ekran görüntüsünü paylaşın.

Sağlık durumu kontrolünü HDDtune programı ile bakmak daha sağlıklı olacaktır. Bu programda da renk yeşil daha. Yani kırmızı kısma gelmemiş %81'lik iş görür demek istiyor.
HD Tune programını yükleyin. Health bölümünün fotoğrafını buraya atın. Bir de Error Scan yapıp(Quick Scan’ı seçme) onun da fotoğrafını atın.
Buyrun

O Error Scan kısmıda hiç kırmızı olmadı full yeşildi.

Haklısınız bende birşey olduğunu sanmıyorum ama sabahları çalıştırırken " GARRR " Sesi dikkatimi çekiyor ve Oyunlarda ilk başlarda kasmalar oluyor ( Bazı oyunlarda ). Mesela Fortnite'da kasıyor 2 - 3 el atınca sorun düzeliyor.

%81 değeri normal değil. HD Tune Pro'nun son sürümünü indirip deneyin. HD Tune değerleri yanlış okumuş gibi geliyor bana. Bence disk arızalanmadan değiştirilse (emekli edilse) daha iyi olur.

Elimde 11 yaşında bir disk var. O diskte de Windows kuruluyken benzer sorunlar (Bad sector olmamasına rağmen sesli çalışma ve takılma) yaşanmıştı. Bunun üzerine diski değiştirmiştim, disk halen Random Read yapılırken takılıp kalıyor. Bu diski şu an kurtarma diski olarak kullanıyorum. Acil bir durumda her türlü kurtarma işlemi yarayan bir harici disk oldu kendisi. Bazen format atmak için de kullanıyorum. İçerisinde KMBOOT V2 var şu an.

HDD Health Programıyla bir daha baktım bu sefer HDD Sağlığı %98 görünüyor. Elimdei disk 1 Yıllık ve ömrünü yitirmiş olduğunu sanmıyorum.

hdd sentinel benim tavsiyem. ve hdtune ile badsector taraması yapoınız
%0 sağlık ve bad sector olan diski ( bad sector olan kısımları disk yöneticisinden devre dışı bırakıldı ve disk 2 parça halinde ) halen kullanmaktayım. aylardır herhangi bir sorun çıkarmadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…