HDD ısınınca kendi kendine duruyor

DarkFR1

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
samsung st1500lm006
Samsung marka 1.5 TB HDD aldım. Haftalardır çözüm arıyorum... İlk güzel çalışıyor biraz çalışınca kendi kendine dıt edip disk duruyor tekrar çalışıyor. Sürekli ve sık sık böyle yaptığı için veri aktarımı da duruyor disk okuması vs de oyunlarda kasmaya sebep oluyor.

Satın aldığım yere götürdüm orada hiç durmadı (şimdi anlıyorum dükkan soğuk diyeymiş ) hem de 1 kere bile dıt etmedi 2 saat diski çalıştırdım. Eve döndüm 3. dakikada dıt etti dedim lan bana mı garezin var?

Neyse (HDD alalı şimdi 45 gün olmuştur) az önce aklıma geldi dedim acaba sıcaklıktan mı durur mu derken laptop soğutucusunun üstüne koydum dıt etmeye başlayınca şimdi disk durmuyor, demek sıcaklıktan dolayı bunu yapıyor.

Hard Disk Sentinel'den bakıyorum, laptoptaki 63 derece SSD var durmuyor da 29 derece HDD neden duruyor.

Sorunum sıcaklık HDD'nin durma sıcaklık değerini değiştirebilir miyim? Ha bir de laptop soğutucunun üstünde mangal yapar gibi tutamam ki üfleyeyim mi?

Taktığınız kutunun çipseti ısınıyor olabilir. Elle dokundunuz da yanıyor mu?

Satın aldığım yer de masa titriyordur demişti şu an sorun o değil diyorum.
Isı da hafif sıcak diyeceğim de nasıl anlatılır ki sıcaklık.

Ha kutunun demişsiniz şimdi anladım (kutunun chipsetini bilmiyorum desem) (ve bundan önce kutusuz sadece kablo kullandım onda da aynı sorun vardı.

Şimdi biraz dışarıda çalıştırdım hayır HDD ısınmış ama ara kablonun kısımlarında bir şey yok.

Çözüm önerecek yok mu :/ HDD smart ayarı vs

Hayır dönüştürücüde birşey yok :/

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı