HDD ısınınca kendi kendine duruyor

DarkFR1

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
samsung st1500lm006
Samsung marka 1.5 TB HDD aldım. Haftalardır çözüm arıyorum... İlk güzel çalışıyor biraz çalışınca kendi kendine dıt edip disk duruyor tekrar çalışıyor. Sürekli ve sık sık böyle yaptığı için veri aktarımı da duruyor disk okuması vs de oyunlarda kasmaya sebep oluyor.

Satın aldığım yere götürdüm orada hiç durmadı (şimdi anlıyorum dükkan soğuk diyeymiş ) hem de 1 kere bile dıt etmedi 2 saat diski çalıştırdım. Eve döndüm 3. dakikada dıt etti dedim lan bana mı garezin var?

Neyse (HDD alalı şimdi 45 gün olmuştur) az önce aklıma geldi dedim acaba sıcaklıktan mı durur mu derken laptop soğutucusunun üstüne koydum dıt etmeye başlayınca şimdi disk durmuyor, demek sıcaklıktan dolayı bunu yapıyor.

Hard Disk Sentinel'den bakıyorum, laptoptaki 63 derece SSD var durmuyor da 29 derece HDD neden duruyor.

Sorunum sıcaklık HDD'nin durma sıcaklık değerini değiştirebilir miyim? Ha bir de laptop soğutucunun üstünde mangal yapar gibi tutamam ki üfleyeyim mi?

Acaba.. olay HDD'de değil de güç kablosunda filan olabilir mi? Yani ısıdan duran HDD ilk defa duydum. Ya da kasanızda metale mi deyiyor. Yani ev soğukluğu kasa içine çok bişey yapmaz. Durum ilginç biraz.

Acaba. Olay HDD'de değil de güç kablosunda filan olabilir mi? Yani ısıdan duran HDD ilk defa duydum. Ya da kasanızda metale mi deyiyor. Yani ev soğukluğu kasa içine çok bir şey yapmaz. Durum ilginç biraz.

Laptop kullanıyorum SATA kablosu ile kullanıyorum HDD'yi ilk ben de öyle düşündüm (ilk aldığım USB 2 destekliyordu şimdi kullandığım 3 destekliyor)

Şimdi soğutucunun üstünden alıp masaya koyuyorum durmaya başlıyor
Geri soğutucuya koyuyorum durmadan çalışıyor güç sorunu olsa soğutucu üstünde de dururdu.

Bana da güç ile ilgili bir problem gibi geldi. Kabloda ya da portta bir sorun olabilir. Eğer ısıdan dolayı olduğuna çok eminseniz keşke iade etseydiniz. Garantisi varsa gönderin, mümkünse değişim isteyin.

Bana da güç ile ilgili bir problem gibi geldi. Kabloda ya da portta bir sorun olabilir. Eğer ısıdan dolayı olduğuna çok eminseniz keşke iade etseydiniz. Garantisi varsa gönderin, mümkünse değişim isteyin.

Alalı 45 günden fazla oldu dediğim gibi acaba laptopun içine taktırsam sorun düzelir mi?

HDD laptopta mı? İçinde mi tam anlamadım.

Dışında duruyor içine taktırmadım (taktırınca geçecekse taktırabilirim ( taktırınca geçmezse laptoptan çok ses çıkarıyor çekilmez geri çıkarttırmak da zor olur ondan )

Alalı 45 günden fazla oldu dediğim gibi acaba laptopun içine taktırsam sorun düzelir mi?

Dışında duruyor içine taktırmadım (taktırınca geçecekse taktırabilirim ( taktırınca geçmezse laptoptan çok ses çıkarıyor çekilmez geri çıkarttırmak da zor olur ondan )
Bu harici disk mi yani? O zaman ısınma diye birşey olmaması lazım. Aldığınız yerde kendi laptopunuzla denediniz mi? Laptopunuzun usb si gerekli gücü veremiyor olabilir.

Hocam şu anda diski öldürüyorsunuz. Dahili diski sabitlemezseniz titreye titreye kendini bitirir. En kısa zamanda ya laptop içine dahil edin ya da bir harici disk kutusu alıp o şekilde kullanın.

Hocam dahili HDD'yi kutu olmadan harici olarak mı kullanıyorsunuz çırılçıplak?

Denemek için böyle koydun.

Bu harici disk mi yani? O zaman ısınma diye bir şey olmaması lazım. Aldığınız yerde kendi laptopunuzla denediniz mi? Laptopunuzun USB'si gerekli gücü veremiyor olabilir.

Evet götürdüm orada okuma yazma olarak boş bırakmadım ötmemişti dükkan soğuk diyeymiş.

Dosya Ekleri

• 16763882022731199576947887231796.jpg
    16763882022731199576947887231796.jpg
    140,9 KB · Görüntüleme: 29

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı