HDD kablo yuvaları nereye takılmalıdır?

Eşqin

Zeptopat
Daha fazla  
Selam. HDD üzerinde işaretlediğim kablo yuvasına hangi kablo takılır?

@Eşqin İşaretlediğin yeri boş ver. En soldaki uzun L şeklindeki sokete güç kaynağından gelen kabloyu tak. Hemen onun yanındaki küçük L soketine de SATA kablosunu takarsan yeterli.

Bir şey takmana gerek yok oraya.
Sadece ne işe yaradığını bilmek isterdim

@Eşqin İşaretlediğin yeri boş ver. En soldaki uzun L şeklindeki sokete güç kaynağından gelen kabloyu tak. Hemen onun yanındaki küçük L soketine de SATA kablosunu takarsan yeterli

@Eşqin İşaretlediğin yeri boş ver. En soldaki uzun L şeklindeki sokete güç kaynağından gelen kabloyu tak. Hemen onun yanındaki küçük L soketine de SATA kablosunu takarsan yeterli.

Sadece SATA ve güç kablosu takman yeterli.

@Eşqin Hocam bildiğim kadarıyla anlatayım çünkü oranın çok fazla işlevi var hepsine hakim değilim. Çok eski bir teknoloji. Şimdi oraya aşağıya resmini attım. Küçük jumper diye bir parça takılıp bir nevi orada kısa devre yaptırıyorlardı. En çok kullanılan alanı hard disk sırası belirlemek için yapıyorlardı. Eski anakartta 2 tane hard disk takınca sistem hangisinin önce başlatılacağını seçemiyordu. Jumper dediğimiz bu parçayı hard diske takarak bilgisayara hangi hard diskin 1. sırada hangisinin 2. sırada çalıştıracağı ayarlanıyordu. Yanındaki pinlerden bir çifti de hard diske hız sınırı getiriyordu. Diğer iki çifti bilmiyorum. Eski hard disklerin üstündeki etikette bu 8 tane pinin şablonu olurdu. O şablonda jumperi hangi pine takarsak ne işe yaracağı falan da belirtiliyordu.

Teşekkür ederim. Güzel anlatmışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…