HDD kendiliğinden kapanıp açılıyor

itsfine

Centipat
Katılım
18 Aralık 2020
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Seagate 3.5" 1 TB Barracuda ST1000DM010
Ekran kartı
Radeon RX 570
Anakart
B450M S2H V2
İşlemci
AMD Ryzen 3 3100
HDD içindeki oyunları oynarken aniden HDD klasörü açılıyor ve oyun kapanıyor. Diski tararken de tarama yarıda kesilip yeniden aniden HDD klasörü açılıyor. Daha önce böyle bir problemim yoktu bugün olmaya başladı.(Normal dururken sorun yok ama HDD içindeki her hangi bir oyunu açmaya kalktığımda açılmıyor ve HDD klasörü açılıyor)
 
Kabloları değiştirmeyi deneyin. Kablonun kendisinde bir sorun varsa çıkarıp takmak sorunu düzeltmeyecektir. HDD'de sorun olup olmadığını ancak kabloları değiştirirseniz veya başka bir cihazda HDD'yi denerseniz anlayabiliriz.
 
CrystalDiskInfo Smart raporlarını atın. Kablo veya disk ile sıkıntı varsa oraya yansır.

Ayrıca diskiniz sorunlu bir disk.

Sorunlu bir disk derken. Disk kalitesiz mi yani?
Screenshot_3.png

Ayrıca bad sector taraması da yaptım hiç hata çıkmadı.
 
Sorunlu bir disk derken. Disk kalitesiz mi yani?Eki Görüntüle 1261806


Hata oranları biraz yüksek. Mümkünse LLF atabilir misiniz?
 

Hata oranları biraz yüksek. Mümkünse LLF atabilir misiniz?

İçindeki dosyaları yedekleyebilecek alanım yok. Fakat son çare olarak mecbur kalabilirim sanırım. Kesin sonuç alır mıyım peki?
Bu arada çok teşekkürler.
 
HDD içindeki oyunları oynarken aniden HDD klasörü açılıyor ve oyun kapanıyor. Diski tararken de tarama yarıda kesilip yeniden aniden HDD klasörü açılıyor. Daha önce böyle bir problemim yoktu bugün olmaya başladı.(normal dururken sorun yok ama HDD içindeki herhangi bir oyunu açmaya kalktığımda açılmıyor ve HDD klasörü açılıyor)

Kardeşim sorunu çözdün mü? Bende de aynı problem var. HDD aldım sıfır ama sorun yine aynı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her ne kadar diskin sonuçları sorunsuz olsa da mekanik bir sorun olabilir çünkü diskler genelde kullanılırken kapanmazlar. Peki disk ne zaman kapanmaya başlıyor sürekli değişiyor mu yoksa hep aynı sürede mi kapanıyor? Aynı sürede kapanıyorsa Windows güç seçeneklerinden gelişmiş ayarlardan HDD'in kapanma zamanını değiştirebilirsin. Eğer değişkense diskte sıkıntı olabilir garantiye gönderirsiniz. Eğer aynı sürede açılıp kapanıyorsa HDD'e güç yetmiyor olabilir ya da temassızlık bir kabloyu değişip öyle dene istersen :)
 

Geri
Yukarı