HDD kullanan kaldı mı?

@Maxen çoğu kişi, SSD+HDD kullandığını belirtmiş, oysaki siz;“ sadece HDD kullanan var mı?”demişiniz. Yaklaşık bir sene öncesine kadar eski laptopumda 500 GB'lik bir HDD kullanıyordum. Sonradan SSD'ye geçtim ama hala birçok kişi ana disk olarak HDD kullanıyor.
 
Son düzenleme:
Yeni bilgisayar alınca eskiden kalma kullandığım bir sürü 40 GB'lık hard diskleri hurdaya verdim. SSD kullanmaya başlayınca uçuyormuş gibi hissettim kendimi. Ama şimdi 2 TB disk alıp içine dosya atınca 128 MiB/s hızı ile yavaşladığımı hissediyorum. 😂
 
Az oynadığım Single Player oyunlar HDD'ye kurulu.

En mantıklısı da bu. Öyle aman aman oyun oynamıyorsanız boş yere SSD'ye para harcamak yerine 250GB SSD alır işletim sistemi + çok oynadığın oyunları atarsın olur biter. Gerisini de az oynadığın veya SSD vs istemeyen oyunları atarsın.
 
HDD kullanıyorum bu yüzden zaten windows 7 kullanıyorum. SSD almak zor. Ama HDD'ye çok yüklendiğin zaman seni sıkıyor biraz. Bir de HDD'ler SSD'lere göre biraz fazla ısınıyor. Ama bence en iyisi de HDD'de kullansan SSD'de kullansan sistem diskiyle kişisel verilerinin olduğu diskin farklı olması büyük performans artırıyor.
 
Evet. Gayet de memnunum. HDD ile Windows 11 kullanıyorum, yavaşlık yok. Oyun da oynuyorum bu arada, hiçbir şikayetim yok. Çoğu zaman ajan seçimlerine SSD sahibi olan arkadaşlarımla aynı anda giriyorum.
Çok büyük sıkıntı çıkartmazsa HDD kulanmaya devam edeceğim.
 
Bilgisayarımda SSD yok ve HDD kullanıyorum.
SSD'ler çok pahalı. Bir de Pentium G4600 işlemcim varken SSD'ye para vermek saçma geliyor.
Keşke sadece Windows'un sığabileceği kadar küçük ve ucuz SSD'ler olsa. 30-40 GB falan.
 

Geri
Yukarı