HDD kutusuna takılan disk görünmüyor

Mergatio

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Toshibs
Hocam merhaba,

HP marka bir laptop kullanmaktaydım. Daha sonra laptopuma SSD taktım ve artan HDD'yi CD-ROM yuvasına bir aparatla takarak yaklaşık 2 yıl boyunca kullandım.

Geçen hafta yeni bir laptop aldım. Ancak, eski HDD'deki verilerime erişmek için bir harici HDD kutusu satın aldım. şimdi asıl sorun burada başlıyor: bilgisayar diski okuyor, ancak içerisindeki verileri göremiyorum.
Verilerimi kaybetmeden bu sorunu nasıl çözebilirim?
Şimdiden teşekkürler.

1743023940545.png

1743023940545.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba,

HP marka bir laptop kullanmaktaydım. Daha sonra laptopuma SSD taktım ve artan HDD'yi CD-ROM yuvasına bir aparatla takarak yaklaşık 2 yıl boyunca kullandım.

Geçen hafta yeni bir laptop aldım. Ancak, eski HDD'deki verilerime erişmek için bir harici HDD kutusu satın aldım. şimdi asıl sorun burada başlıyor: bilgisayar diski okuyor, ancak içerisindeki verileri göremiyorum.
Verilerimi kaybetmeden bu sorunu nasıl çözebilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 2454829

Eki Görüntüle 2454829

Anakart RAID sürücüsü yükledin mi?

Disk dinamik disk olarak yapılandırılmış görünüyor..
Dinamik diskler üzerinde Windows disk yönetimi veya komut istemi kullanılarak işlem yapmak pek mümkün değil. 3.parti yazılım kullanmalısınız.
=> Öncelikle hiçbir işlem yapmadan başka bir PC de, gerekirse kasaya takarak deneyin. Sıkıntı çıkmadan çalışma şansı var.

EASEUS, AOMEI yazılımları dinamik diskleri veri kaybetmeden MBR veya GPT disklere dönüştürebilir. Ayrıca bu yazılımlar ile verileri kurtarılabilir, disk onarılabilir vsr.

Bu yazılımları free versiyonları ile pek çok işlem yapılabiliyor ama dinamik disk dönüştürme için tam sürüm gerekiyor mu bilmiyorum.

Ek: Kurtarmanız gereken veri fazla değilse dönüştürme işlemi yapmadan veriler başka bir diske de aktarılabilir.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı