HDD mi alınmalı SSD mi?

Casheli

Hectopat
Katılım
27 Ekim 2020
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
480 GB SSD var bilgisayarımda, 4-5 oyun kurunca doldu tabii ki, geri kalan resim video depolayacağım 2-3 tane de oyun kuracağım. Bir depolama birimi alacağım, 1TB civarı HDD almam daha mantıklı sanırım, ne dersiniz?
 
HDD'ler yeni nesil bilgisayarlara köstek olmaktan başka bir şey yapmıyorlar, bütçeniz el veriyorsa SSD alınız. Örneğin, sistem açılışında bazı donanımlar başlarken anakart bazen diskleri de kontrol eder, bu nedenle de açılış süresi bir miktar uzayabilir.
 
Video, resim ve bazı basit oyunlar için HDD seçenek olabilir. Büyük, yeni oyunlar, özellikle çevrimiçi olanlar için HDD yavaş kalır.
 
HDD günümüz için artık standart değil, sadece depolama niyetiyle kullanın, oyun odaklı kullanmanızı tavsiye etmiyorum, artık SATA SSD'ler bir nebze daha alınabilir hale geldi, ben kendim 1 TB NVMe SSD ve 120 GB'lık SATA SSD kullanıyorum sistem çok hızlı çok seri ve özellikle şu hard diskin okuma başlığının sesinin olmaması ayrı bir güzel. Tabi bütçeniz de uygunsa bence artık sistem toplamada HDD terk edilmelidir.
 

Geri
Yukarı