HDD nasıl takılır?

ismejxenk

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia 1 TB Ssd
Anakart
Asus B550M K
Görseldeki kasaya HDD nasıl takılır acaba? Ek olarak PCI-e kablosunun yanındaki kablo ne kablosu?

Dosya Ekleri

• IMG_20230405_221930.jpg
    281,8 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleme:
Hocam şimdi görsellerle anlatayım size.

Bu kablo HDD'ye bağlanan güç kablosu anladığım kadarıyla.

Yukarıdakı portlar sata kablosu ile HDD'ye bağlanacak kısım.
Alttaki kısımda ise HDD yazıyor anladığım kadarıyla buraya takılacak.

Hocam oranın altına takılması lazım, üst tarafa takılan kasa hiç görmedim şahsen.
Kasanın markası özel olduğu için bende emin değilim en iyisi kasanın arkasını açmak yer yok ise bahsettiğim yere takılıyordur.

Kasanın markası özel olduğu için bende emin değilim en iyisi kasanın arkasını açmak yer yok ise bahsettiğim yere takılıyordur.
Eğer dediğin gibiyse hdd'yi vidalamak için alt taraftan takmak lazım vidaları ve bu çok mantıksız ve zor. Kasa kitapçığı vs varsa orada yazar aslında.

Şuna bir bak @ismejxenk

Kasanın arka kısmı:

Hocam o kabloların oraya sıkıştırmanız lazım sanırım hdd'yi. Ardından HDD yazan kısımdan vidalayacaksınız, başka yolu yok gibi. Sabitlemeden çok uzun ömürlü olmuyor bu harddiskler.
Hocam kablodan ağzı kapanmış, içeri bunu soksam zaten sağlıklı olmayacak keşke seçim yaparken Hdd satın alsaydım.

Hocam kablodan ağzı kapanmış, içeri bunu soksam zaten sağlıklı olmayacak keşke seçim yaparken Hdd satın alsaydım.
Eğer yer varsa oradaki kabloları farklı yerlere dağıtarak bağlayabilirsiniz, orası biraz daha açılmış olur. Eski kasam da öyle yapmıştım, ön tarafa doğru sıkıştırmıştım kullanılmayan kabloları.

Hocam bir kabloyu elleyeyim diyorum tüm kablolar geliyor bende kablo islerinden anlamıyorum anlasam tek tek söker düzenler takardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…