ismejxenk
Decapat
Daha fazla
Hocam şimdi görsellerle anlatayım size.HDD'ye 2 kablo takılır, bir adet SATA kablosu anakart ile HDD iletişimi sağlar. Diğeri ise güç kaynağından gelen kablo, o da HDD'ye takılır sadece.
Kasanın arkası açılamasaydı o kabloları oradan geçiremezlerdi, ayrıca HDD'yi sabitlemeniz gerekmekte, o kısımlar sabitlemek için var. Sabitlemeden de kullanılır ama riskli.
Çoğu kasada, kasanın arka kapağında biri üstte diğeri aşağıda olmak üzere 2 adet vida olması gerekiyor o kapağı tutan onları söktükten sonra kapağı bastırarak ve biraz geri doğru iterek açabilmeniz gerekmekte, genelde çoğu kasada bu şekilde olur, kasanın arkasının bir kaç tane fotoğrafını atarsanız daha iyi anlatabilirim.
Bir tane gamegaraj kasa buldum, işaretlediğim yerdeki vidaları el ile gevşettikten sonra arkaya doğru iterseniz açılacaktır kasa. İterken biraz bastırmanız işinizi kolaylaştırır. İtmek yerine tutulacak yerler varsa da geriye doğru çekerek de açabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1728704
Hocam oranın altına takılması lazım, üst tarafa takılan kasa hiç görmedim şahsen.Hocam şimdi görsellerle anlatayım size.
Eki Görüntüle 1728713
Bu kablo HDD'ye bağlanan güç kablosu anladığım kadarıyla.
Eki Görüntüle 1728722
Yukarıdakı portlar sata kablosu ile HDD'YE bağlanacak kısım.
Alttaki kısımda ise hdd yazıyor anladığım kadarıyla buraya takılacak.
Kasanın markası özel olduğu için bende emin değilim en iyisi kasanın arkasını açmak yer yok ise bahsettiğim yere takılıyordur.Hocam oranın altına takılması lazım, üst tarafa takılan kasa hiç görmedim şahsen.
Eğer dediğin gibiyse hdd'yi vidalamak için alt taraftan takmak lazım vidaları ve bu çok mantıksız ve zor. Kasa kitapçığı vs varsa orada yazar aslında.Kasanın markası özel olduğu için bende emin değilim en iyisi kasanın arkasını açmak yer yok ise bahsettiğim yere takılıyordur.
Kasanın arka kısmı:Eğer dediğin gibiyse hdd'yi vidalamak için alt taraftan takmak lazım vidaları ve bu çok mantıksız ve zor. Kasa kitapçığı vs varsa orada yazar aslında.
Darkflash Aquaris HDD nereye takılmalı?
Bilgisayarı bir şekilde devirir veya düşürürseniz o hard diski unutun. Tüm fotoğraflardan PSU takılan yerin önünde bir kızak/blok benzeri bir aparat var. Onu ne yaptığınız hakkında bir fikriniz var mı? Kızak yok ama hallettim. Onun içinde yer varmış HDD yazıyormuş, ben ssd okumuşum onu 😁😁😁...www.technopat.net
Şuna bir bak @ismejxenk
Hocam o kabloların oraya sıkıştırmanız lazım sanırım hdd'yi. Ardından HDD yazan kısımdan vidalayacaksınız, başka yolu yok gibi. Sabitlemeden çok uzun ömürlü olmuyor bu harddiskler.Kasanın arka kısmı:
Eki Görüntüle 1728753
Hocam kablodan ağzı kapanmış, içeri bunu soksam zaten sağlıklı olmayacak keşke seçim yaparken Hdd satın alsaydım.Hocam o kabloların oraya sıkıştırmanız lazım sanırım hdd'yi. Ardından HDD yazan kısımdan vidalayacaksınız, başka yolu yok gibi. Sabitlemeden çok uzun ömürlü olmuyor bu harddiskler.
Eğer yer varsa oradaki kabloları farklı yerlere dağıtarak bağlayabilirsiniz, orası biraz daha açılmış olur. Eski kasam da öyle yapmıştım, ön tarafa doğru sıkıştırmıştım kullanılmayan kabloları.Hocam kablodan ağzı kapanmış, içeri bunu soksam zaten sağlıklı olmayacak keşke seçim yaparken Hdd satın alsaydım.
Hocam bir kabloyu elleyeyim diyorum tüm kablolar geliyor bende kablo islerinden anlamıyorum anlasam tek tek söker düzenler takardım.Eğer yer varsa oradaki kabloları farklı yerlere dağıtarak bağlayabilirsiniz, orası biraz daha açılmış olur. Eski kasam da öyle yapmıştım, ön tarafa doğru sıkıştırmıştım kullanılmayan kabloları.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.