HDD´nin PCB´sini değiştirmek

Ahmetbal222

Hectopat
Daha fazla  
Elimde HDD BIOS şifresi unutulmuş bir disk var. Bu diske müdahale edemiyorum hiçbir şekilde, teorime göre şifrenin gömülü olduğu HDD PCB kartını değiştirerek şifreden kurtulabileceğimi düşünüyorum. Bilen var mı bu şekilde sorunu çözebilir miyim?
alacağım PCB bu
( US $5.89 |Jia Yuan Sheng HDD PCB JIMREY Logic Board / Board Number:100619769 RevA / 9766 , ST9500423AS , ST9750420AS -in Industrial Computer & Accessories from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group )

resimde BIOS Chipini göstermesi bu fikri verdi bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen harddiskler kartları sebebiyle bozuluyor ve yeni kart takmak diski kurtarabiliyor. Seagate markalarda hatırladığım kadarıyla eski karttaki BIOS'u yeni karta lehimlemek lazım. BIOS şifresi direk BIOS çipindeyse mantıken olmamalı. Fikrim bu yönde.

Çok üzücü

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart BİOS´undan koyduğun ama HDD´nin kendi BİOS Chip´ine gömülen şifre. Hiçbir yolla bu şifreyi kırmak şu anlık mümkün değil ancak bazı garanti servisleri ücret karşılığında Bypass kodunu girip gönderiyorlar. Formatlamayı aklından bile geçiremiyorsun.
HDD BIOS şifresinden kastın nedir?

Anakart BIOS´u değil bu. HDD´nin kendi BIOS´u. O dediğini zaten çoktan denedik. Diski G/Ç aygıt hatalı sanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…