HDD Sağlık Durumu ve Boşta %100 Kullanım

0meqa

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese iyi günler. Uzun zamandır hardiskim boşta bile %96-100 arası bir kullanım sergiliyordu.

Ben de Technopat konu içeriklerini okuduktan sonra HD Tune programında sağlık testi ve birkaç test uygulayabileceğimi öğrendim fakat bu test sonuçları benim için biraz karmaşık oldu.

Model: WD Blue 500GB 7200RPM Sata 3.0 16Mb

24-Aðustos-2019_12-00.jpg

Benchmark Testi Sonuçları;

24-Aðustos-2019_13-15.jpg

Sol atl köşede warning yazıyor ama yukarıdaki hatan dolayı mı onu dahi anlamadım

24-Aðustos-2019_13-16.jpg

110 dakikadan beridir bekliyorum sonlanmasını bir türlü bitmedi ama 12 tane hata gösterdi şimdiden.

2019-08-24_13-14-04.png

Ciddi manada sıkıntı çektiren problemim, ne yaparsam yapayım bir word dosyası yada Chrome açtığımda hemen %100 kullanım gösteriyor.

Birçok şeyi denedim araştırdım özellikle dizinlerle ilgili çözümleri uyguladım ama artık donanımsal olduğunu düşünüyorum.

500 GB SSD siparişi verdim ama bunu da yedek olarak kullanmak istiyorum.

Merak ettiğim şey ciddi bir problemi var mı yani SSD ile birlikte kullanımda sıkıntı çıkarır mı veya içerisine attığım bilgiler patlar mı ileride ?

Ne kadar götürür onu merak ediyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Geçmiş Olsun Derken :) Çok mu kötü ?
Attığın resimlere göre yer yer bad sector denilen ve okuma yazma yapılması hasarlı olan bölgeler var. Ben bu tür durumlarda Low Level Format Tool ile uzun süren, 5 saat mesela, bir format atıyorum. Youtube kanalımda bi videosu vardı :) . Tam bir çözüm değil ama verilerini yedekledi isen denemeye değer. Öte yandan hatalı kısımları ayrı bir bölüm haline getirip ,tek tek, kullanıyorum. Sinekten yağ çıkarma hesabı diyebilirsin. Dosya aktarımı gibi kısa süreli işlerde kullanıyorum bu tür hard diskleri. Bahane ile bir SSD ye terfi edebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı