HDD/SSD veya USB bellek uzun zaman kapalı kaldığı zaman bozulur mu?

Böyle bir olay var mı? Evet, konusunu açıyor gibi ama o zaman Drive mı daha garantiye mi oynamak oluyor? İyi sosyaller.

HDD uzun süre çalıştırılmadığında bir de bulunduğu ortam nemliyse paslanabilir ufak tefek parçalar. Sonuçta işleyen demir paslanmaz :). Veya yanında falan mıknatıs varsa o da zarar verebilir.

Böyle bir olay var mı? Evet, konusunu açıyor gibi ama o zaman Drive mı daha garantiye mi oynamak oluyor? İyi sosyaller.

USB de sorun oluyor mu bilmiyorum fakat SSD'ler çok uzun süre kullanılmadığında yani elektrik gitmediğinde SSD'ye içindeki veriler silinebiliyormuş öğrendiğim kadarıyla. HDD'ler tamamen mekanik cihazlar bu tür bir kayıp olmuyor eğer dış etkenler tarafından bozulmazsa ama SSD'lerde veri kaybedebilirsiniz. Yine de bozulur mu bilmiyorum zannediyorum ki bozulmaz sadece veri kaybı olur. Son olarak da şunu söyleyeyim verinizi asla sadece Drive'a ya da sadece bir diske atmayın eğer önemli verilerse. Minimum 2 3 yerde saklayın önemli dosyalarınızı. Ben USB, pcloud ve laptopumda saklıyorum silinmesini istemediğim doayalarımı hatta eğer küçük boyutluysa Google Drive'a da atıyorum.

Mesela Google One satın alacak oldum diyelim. 2 TB yıllık plan, 2 bin TL. Ama bir tane daha olması absürt olmaz mı?

Android bir cihazdan pcloud alın 2TB 600 TL falan. Geçen hafta aldım ben de memnunum. Android cihazlarda fiyat çok ucuz bu yüzden söyledim iOS ve webde pahalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı