HDD takılıyken sistem açılmıyor

Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Toshiba 1TB 7200RPM
Selamlar, bir yakınımın yaşadığı sorunu paylaşıyorum.

Sorun HDD’yi tanımamasıyla başlamış. Daha sonra; HDD takılıyken bilgisayarı çok geç açılıyormuş. Çözümü aygıt yöneticisinden devre dışı bırakarak çözmüş. Bunu yapmadığı zaman sistem açılmıyormuş direkt. Yer olmasına rağmen HDD’ye dosya vesaire kopyalarken sürekli diske yazma işlemi hatası alıyormuş (Steam özellikle). Bana sorun HDD’de gibi geldi ama HDD aktifken bilgisayarın açılmaması kafamda soru işaretleri oluşturdu. Sizce sorunlu bileşen nedir, nasıl çözülür?

Ekleme: Disk devredeyken de bazen görüyormuş diski. Sonra aniden gidebiliyormuş ve onlarca restart sonrasında “belki” yeniden görüyormuş sistem.

Son düzenleme:
Disk varken sistem yavaşlamak. Disk yokken hızlanmak. Disk görünmemek. Disk veri kopyalayamamak.

1 disk bozuk olmak ve sistem etkilenmek. Her şeyi görmek yine de anlamamak.
Hahahaha. İyi güldüm hocam sayenizde sağolun. Benim demek istediğim şey acaba PSU gibi bir bileşende de sorun var mıdır düşüncesi. Çünkü disk sağlığı %100 aslında.

Hahahaha. İyi güldüm hocam sayenizde sağ olun. Benim demek istediğim şey acaba PSU gibi bir bileşende de sorun var mıdır düşüncesi. Çünkü disk sağlığı %100 aslında.

HDD'yi başka bir PC'de deneyin. Sorun çıkarmıyorsa BIOS güncel mi değil mi ona bakın. Güncel değilse güncelleyin. Diski biçimlendirmeyi deneyin.

Elimde ömrü dolmuş kaliteli marka HDD vardı sorunsuz sisteme HDD'yi taktığım zaman PC start vermiyordu bende sistem çalışırken taktım aniden sistem kapanıverdi . HDD almak işkence gibi çıkarıp çöpe atın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…